Tip na dobrou knížku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #58822 29.2.2012 11:12

ahojky,trošku z jiného soudku....nemáte někdo nějaký tip na dobrou knížku?ráda bych si nějakou koupila,ale vůbec nemám šajnu co,nikdy jsem pořádně nečetla,vždycky jsem v půlce přestala,tak tip na nějakou,kterou dočtu dokonce:-) díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Lépe bysme asi poradili, pokud bys dala tipa co tě trochu zajímá .... myslím .... historie, krimi, zamilované, dobrodužné, sci-fi ... Hezkých knížek je strašně moc.

  • Anna a tři králové:-)

  • Já jsem vášnivý vyznavač Kena Folleta, zejména jeho historických románů. Pokud by se ti líbilo takový žánr, vřele doporučuji jeho Pilíře země, Na věky věků či Pád titánů. V případě prvních dvou románů tě vtáhne do staré Anglie, kde se staví katedrála. Pád titánů se začíná odehrávat před první světovou válkou a mapuje osudy několika rodin žijících v různých částech světa. Je to první díl, další není ještě přeložený a na posledním Follet snad pracuje :o) Ani jedno není žádná červená knihovna, protože tu opravdu nemám ráda. Nebo mám velice ráda Segala a jeho např. Dokory, což je hodně čtivá knížka, která mapuje životní cesty zejména dvou přátel /dívky a chlapce/, kteří se vydávají na studia medicíny na Harvardu v době, kdy je takřka nemožné, aby se na lékařskou fakultu dostala žena. Také prima kniha. Ale já jsem hrozný knihomol, takže bych ti tu mohla básnit o desátkách knih :-D

  • Nevím jaký se ti líbí žánr, ale pokud ti nevadí fantasy, tak vřele doporučuji Terryho Pratchetta! Jeho série knih o Zeměploše je prostě úžasná :-) Je to asi 40 knih (nemusíš číst všechny), v každé knize je jedna ústřední postava kolem které se odehrává děj, všechny příběhy jsou ze Zeměplochy (= fiktivní svět ležící na hřbetě želvy plující vesmírem). Knihy jsou humoristické a satirické a často parodují prvky z děl Tolkiena, Roberta E. Howarda nebo H. P. Lovecrafta, ale také různé motivy z mytologie, folklóru a pohádek. Je to opravdu skvělé čtení, nikdy jsem si nemyslela, že by se mi něco takového líbilo, ale nemohla jsem se odtrhnout :-).
    Více info o knihách ze Zeměplochy: http://cs.wikipedia.org/wiki/Zem%C4%9Bplocha

    Některé knihy byly zfilmovány, filmy jsou též skvělé, právě díky nim jsem se rozhodla, že si musím něco přečíst :-)
    http://www.csfd.cz/film/236265-barva-kouzel/
    http://www.csfd.cz/film/243168-zaslana-posta/
    http://www.csfd.cz/film/224149-otec-prasatek/

    ... tak a teď si musím nějaký film pustit :-D

  • full.avl29.2.2012 12:09

    já doporučují trilogii Fionavarská tapisérie :) knihy od Guy Gavriel Kay výborné
    1. Letní strom
    2. Potulný oheň
    3.Nejtemnější cesta

    a zrovna včera jsem od něj dočetla i Ysabel krásná kniha, :):-)

  • nebo něco od Simony Monyové, ne moc tlusté knížky (vlastně vůbec ne tlusté) a jsou to příběhy ze života...

  • Já mám tipa: Paulo Coelho. Vždy mě vtáhl do děje a knížku jsem musela hned dočíst. http://www.paulocoelho.cz/brida Vcelku jsem přečetla asi 4 knížky od něj a super! Pak mě vcelku nadchl Stephen King. A co jsem se bavila s pár lidmi, tak není špatná spisovatelka Jackie Collins :) A jako oddychovku jsem volila Halinu Pawlovskou. :)

  • Borlova29.2.2012 15:00

    Já mám ráda knížky podle skutečné události. Teď čtu " Než odejdu navždy" od Marie-Laure Picat. Dojemný příběh, fakt hezky napsaný. Nebo "Tisíce planoucích sluncí" od Khaled Hosseini.

  • Jéé, to je krásné téma;-). Tak to já čtu také ráda..to mi připomnělo, že si musim kopupit nový baterky do lampičky:-D. No kočko, co s Tebou? Asi to nechce moc tlustý knihy a aby byly od začátku až dokonce chytlavý, co?
    Deník Bridget Jonesové? Mám doma, mohu zaslat :-).
    Zvěrolékař a psí historky - James Herriot - ten psal naprosto skvěle. Nejlepší je ta o Prdlavém Cedrikovi:-D:-D:-D:-D:-D:-D

  • Já jsem četla od Hany Marie Kornerové Andělskou tvář...oproti filmu je to úplně nádherná knížka...já NIKDY knížky nečetla, vůbec mě to nebaví, nemám ráda čtení, ale tuto jsem přečetla jedním dechem :)

  • terinator1920.4.2023 0:58

    Já jsem na tom byla docela podobně. Nikdy jsem vlastně moc nečetla, ke knížkám jsem měla spíš odpor. V posledních měsících jsem se k tomu ale dostala a musím říct, že mě to neskutečně chytlo. Co se výběru knížek týče, tak to dělám podobně jako když vybírám filmy. Tedy podle různých žebříčků. Super je třeba tento, kde mají nejoblibenější knížky podle hodnocení - https://www.cbdb.cz/zebricek-dle-hodnoceni-knih Už jsem jich z toho seznamu pár vyzkoušela a ani u jedné jsem teda nelitovala.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist