Tetování k patnáctinám

Otázku položila: Bývalá uživatelka #41487 6.3.2013 21:42

Ahoj, chci se zeptat, jestli máte nějaké zásadní negativní kušenosti s tetováním. A taky jak mám přesvědčit rodiče k povolení? chtěla jsem dostat tetování na 15tiny, mám je v červnu..

chtěla bych na pravý bok břicha tetování z obrázku :)

chtěla bych na pravý bok břicha tetování z obrázku :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, je to tvoje věc,ale jsi ještě moc mladá abys přemýšlela nad jednou věcí. Existují totiž zaměstnání, kde ti tetování bude překážkou. Vím, že je to teď moderní. V práci sedím ve výběrové komisi a tetování má dnes skoro každý a je mi pak moc líto, když uchazečce či uchazeči musím oznámit, že bychom jim práci velmi rádi dali,ale bohužel kvůli tetování nemůžeme. Takže být tebou nad tím ještě hodně popřemýšlím, co chceš do budoucna dělat,atd...

  • Podle mě se můžeš nechat tetovat až od osmnácti let.

  • Simone7.3.2013 8:11

    Nevím, jak je to s tetováním, ale mně mamka dala jako dárek k 17nám piercing, a to probíhalo tak, že v salonu chtěli, aby tam se mnou mamka přišla. Ani podpis jim nestačil (mohla bych si ho naškrábat sama), požadovali přítomnost jednoho z rodičů. Tak tam se mnou mamka šla a bylo :) Zkus se s rodiči domluvit a když ne letos, tak třeba na příští rok. Ale přiznám se ti, že já bych své dceři taky tetování nedovolila, když už, tak ať si ho nechá udělat jako dospělá :) Takže kdyby měli tvoji rodiče stejný postoj jako já, tak to holt vydržet do 18 ;)

  • já bych s tím tetováním počkala. kdyby za mnou došla dcera (tedka jí je skoro 13), že by chtěla tetování, tak bych se jí to i v těch 15 snažila rozmluvit a odložit alespon do 18. Zvolíš nějaký nevhodný obrázek a ono se ti to pak nemusí líbit. nebo přibereš a ten obrázek bude vypadat hodně podivně. co tě na tetování tak láká? to že je to tedka moderní?

  • Pracuji v nemocnici a dost často se setkávám se žloutenkou chycenou právě při tetování, takže doporučuji dobře volit tetovací studio.
    Jinak jak píší holky, rozhodně bych ještě nějaký ten pátek počkala, protože tvoje tělo stále ještě roste a vyvíjí se a tetování by mohlo změnit svoji podobu. Mít místo roztomilého delfínka velrybu není zrovna nic příjemného. Možná bych ve tvém případě zvážila i dočasné tetování, které po pár letech vybledne téměř úplně. A třeba poté si na stejné místo nechat udělat trvalé tetování. :-)

  • Myslím že se souhlasem rodičů to jde i dřív.... ale 100% to nevím

  • A.t.i7.3.2013 8:59

    Já se nechala tetovat před mnoha lety, bylo mi tehdy 16. A bylo to bez vědomí rodičů. Prostě jsem to tehdy zkusila, jestli mi to projde. Jen jsem podepsala papír, že 18 už mi bylo. Občanku nikdo nekontroloval. Asi týden na to si matka četla nějaký článek o tetování a zeptala se mne, že ji napadlo, kdy já příjdu s tím, že chci tetování. Pak na mne koukla a povídá, ty už ho máš, že? Tak jsem jen kývla a tetování ji ukázala. Tak jen kroutila hlavou a ptala se mne, co bych dělala, kdyby s tím nesouhlasila. Nakonec to dopadlo tak, že pár měsíců na to se i matka objednala k tomu stejnému tatérovi a nechala se tetovat.:-D

  • Ja se nechala tetovat taky v 15ti. Musis jen mit u sebe nekoho starsiho 18ti let. Jen nevim jestli je cerven nejlepsi datum. Tetovani musis nejdriv chranit pred sluncem. Jo a kdyz to budes mit na skrytym miste tak to nevadi ani pri studiu ani pri budouci praci :-)

  • Ahoj, být tebou s tím ještě počkám.. možná ti teď přijde, že se ti to bude líbit vždycky, ale nemusí tomu tak být, proto by sis měla být opravdu jistá, než se do toho pohrneš. Možná by pro tebe teď byl lepší piercing, pokud se ti nebude líbit, stačí jen obměnit náušnici nebo ho úplně vytáhnout.. já třeba objednávám odtud - https://www.piercing-factory.cz/cs/183-vyprodej :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist