Těsto na mazanec nenakynulo...
Otázka jasná - lze to nějak napravit, aby to šlo upéct a bylo dobré? Mám už několik let droždí v mrazáku nikdy se mi nestalo, že by nenakynulo. Z tohoto kusu (koupeno cca před rokem) jsem naposledy pekla před cca 2 týdny těstíčko jako peříčko a dneska niiiiic... Přitom když udělám kvásek ručně, vybíhá, ale v těstě nic. Dělám těsto v DP, nechala jsem program těsto projet 2x a nic... Jedu ještě cvičit, tak se podívám v nějakém obchodě (snad bude něco dnes otevřeno až do večera) na droždí, snad budou mít kostku nebo sušené v sáčku a budu muset večer začít znova... Jen velká škoda surovin - vajíčka, cukr, mandle ach jo!!!!
Nějaká rada?????
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
13.8.2020 21:37S nakynutím nového těsta jsem měla také docela problém, ale nakonec mi to vyřešila koupě nového hnětače, protože ten starý mi špatně uhnětával těsto. Takže ženušky, jestli byste nějaká měla zájem o radu, kupovala jsem ho ze stránek https://www.atfornax.cz/k:477/hnetace-testa/
