Teratospermia, 6% spermií normální morfologie a otěhotnění

Otázku položila: Bývalá uživatelka #15814 17.11.2012 12:06

Ahoj holky

potřebovala bych od Vás poradit, povzbudit, přečíst si Vaše zkušenosti.

Včera jsme byli v CARu pro výsledky manželova spermiogramu. Vůbec jsem si nechtěla připustit, že by mohlo být něco špatně, myslela jsem si, že je chyba stále jenom u mě. Ale pan doktor nás vyvedl z omylu. Výsledky spermiogramu jsou dost špatné. A sám pan doktor byl hrozně překvapen, že už máme zdravou holčičku ikdyž předčasně narozenou ale zadařilo se přirozeně a je vše v pořádku.

Výsledky spermiogramu:
koncentrace : 45 mil
celkové množství: 125 mil
progresivně rychle pohyblive 11%
progresivne pomalu pohyblive 56%
neprogresívně pohyblivé 13%

podíl spermií s normální morfologií 6%
podíl spermií s defektem hlavičky 82%
podíl spermií s kulatou hlavičkou 0%
podíl spermií s defektem krčku 10%
podíl spermií s defektem bičíku 2%

vyhodnocení: Teratospermia - zastoupení spermií správné stavby nízké

pravděpodobnost přirozeného oplodnění 9,5%
pravděpodobnost oplození pomocí IVF 15,8%
pravděpodobnost oplození pomocí ICSI 99,8%

Pan doktor nám sdělil, že si to máme nechat probrat hlavou a máme se mu ozvat. Seděli jsme tam jak přikování a byli jsme s toho totálně v šoku. Můžete mi říct na to svůj názor? Moc všem děkuji za pomoc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ICSI - pro manžela je to akorát další odevzdání spermatu do kelímku a snad nějaké vyšetření z krve, pro tebe hromada vyšetření a hlavně stimulace hormony, stresy, kontroly atd. Pro oba: hromada peněz, protože si spoustu věcí platíte přímo (jsou to desetitisíce).
    Není vyloučeno, že by se to povedlo přirozeně (k oplodnění stačí 1 jediná dosatečně rychlá a zdravá spermie), ale byl by to téměř zázrak. Ten jste si asi vybrali u prvního dítěte ;-)
    Dnes to je normální, sousedka i kamarádka mají krásné holčičky, oběma se zadařilo napoprvé. Pokud další dítě opravdu chcete a doplatky vás nezruinují, tak proč ne? Držím palce, ať se zadaří jakýmkoli způsobem, který si vyberete.

  • Ahoj, ICSI se sice doplácí, ale není to zase až taková cena. Zeptej se v CARu na cenu. Jinak hormony platí z 90 % zdravotní pojišťovna. U nás je to stejné, manžel má podobně špatné výsledky, ale bere to sportovně a ještě je psychickou podporou i mně. Zrovna zítra mě čeká odběr vajíček. Je hloupé, že chlapům většinou moc nedochází, co se musí podstoupit, ale dneska už jsou špatné výsledky tak u 50 % testovaných. Je to dobou, ve které žijeme, naštěstí tomu mému to vysvětlil krásně doktor z genetiky.
    Ať už se rozhodnete jakkoli, držím pěsti.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 743 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist