Těhotenská cukrovka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #409568 9.7.2019 21:21

Ahoj,jsem objednaná ba test cukrovky v těhu.Jak ton probihá a že je to na dlouho,vím.Ale holky v čekárně gyne mi tekly,ať si sebou vezmu dost čisté vody na pití.Tak mě zajímá,jestli tím myslely,že během testu mohu pít,nebo až po?Dík za rady a zkušenosti

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka29.7.2019 21:26

    Jako zapít to čistou vodou můžete, ale když jsem vypila půl litru vody s cukrem v sedm ráno, do deseti jsem už pít nic nepotřebovala.

  • Před určitě ano. Ale během nevím asi ne velké množství? Už si nepamatuji. Vím jen, že jsem měla spíš sedět než chodit.

  • OveckaVeru10.7.2019 6:46

    Co si ja pamatuju tak mi dali vypit 300 ml roztoku, chutnalo to jak nejaky citrusovy sirup ktery jeste osladis cukrem :-D nic co by se nedalo zvladnout. Po celou dobu testu jsem nesmela pit. Spis nez vodu si vem neco na cteni, cele dopoledne sedet na zidli a cekat je nuda. :-)
    Jinak test sam o sobe zadna hruza, chvili jsem mela naval horka, ale na to me sestricka upozornovala ze neco takoveho muze byt a at si kdyžtak lehnu. Vse jsem ale zvladla v pohode v sede a stacilo jen otevrene okno. :)

  • Byla jsem vcera. 3 hodiny si odsedis, odeberou krev, vypijes roztok, mně to chutnalo jak sirup proti kašli. Pak čekáš hodinu, odeberou krev a za hodinu zase. Pít se nesmí, ani jist a tak. Kdyby bylo nejhůř sestricka rikala ze si můžu loknout vody.

  • my měly na testu OGTT zakázáno cokoliv pít a kamkoliv chodit. měly jsme jen v čekárně sedět. každý pohyb a každé další tekutiny mohou ten výsledek zkreslovat, protože dojde k rychlejšímu odbourání glukozy.

  • Danielqa10.7.2019 9:29

    Hodně se ty postupy různí. Já nesmím nic jíst 12 hodin před testem a pít do té doby jen vodu, během testu už nesmím pít vůbec a jen sedět.
    Někdo má náběry celkem 3, někdo 2.
    Někdo má toho pití půl litru, někdo 100 ml.
    Někdo má ten roztokem samotný, někdo s příchutí a někomu ho dají do čaje.
    Takže uvidíš :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist