Technická univerzita Liberec

Otázku položila: Anonymní uživatelka #45008 11.9.2012 21:38

Dobrý večer.
Už pořádně dlohuo řeším jedno dilema - nemůžu se rozhodnout, na jakou jít vysokou. :( Zřejmě asi pedagogika, ale nevím, do jakého města.
Jsem z Liberce, mám tu přítele, a tak mě pochopitelně láká jít na peďák sem, na TUL. Co si myslíte o této fakultě? Je to dobrá fakulta? A nebo je lepší jít na peďák jinam? Obor bych volila český jazyk + anglický nebo německý jazyk.
Uvítám jakoukoli zkušenost. :)
Díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Simea11.9.2012 21:50

    Studovala jsem na TULu na dvou fakultach, ekonomka a prave pedak. Muzu porovnat jenom tu ekonomickou a nerekla bych, ze je to spatna skola. Spolubydlici na koleji studovala prave tu kombinaci co sis vybrala a docela si to chvalila.



  • Verousek8911.9.2012 22:51

    Já TUL studuju už 5.rok, akorát jsem na ekonomické fakultě. TUL není špatná škola. Osobně si myslím, že to je dobrá škola. Občas mám pocit, že je zbytečně moc kritizována jako špatná škola. Ono celkově školství v našem státě na moc vysoké úrovni není, takže nic extra čekat nelze, ale myslím, že Liberec nepatří mezi špatné školy. A navíc, při hledání zaměstnání jsem se nikdy nesetkala s tím, že by někomu záleželo na tom, kterou školu mám vystudovanou. Spíš jsem měla pocit, že je to těm zaměstnavatelům jedno, že je akorát zajímá praxe. Ale srovnání PF TUL s jinými školami bohužel nemám, akorát srovnání EF s PF na TUL, co jsem tak slyšela od kamarádek a ty si nestěžovaly. I když srovnávat jednotlivé školy mi přijde sporné, není důležité, jestli máš vystudovanou školu v Liberci nebo v Praze, ale je důležité danému oboru rozumět. Pokud budu mluvit za sebe, tak jsem sice vystudovala ekonomickou školu, ale do praxe se musím naučit jiné věci, jako např. zákony, atd., a to se ve škole neučí. Já si Liberec vybrala hlavně kvůli umístění a také kvůli danému oboru, moc škol ho nenabízí :)

  • Ahoj, moje sestřenka studuje na TUL a nikdy si nestěžovala, že by to byla špatná škola... Naopak právě prospívá fakt krásně a taky má obor pedagogiku, ale co přesně, to nevím... Takže bych jí asi doporučila, pokud se tak rozhodneš :)

  • Jestli si chceš opravdu užít studentský život, jdi něam dál, kde dostaneš kolej. Na léta na koleji nikdy nezapomeneš :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist