Taky vám po porodu lezli manželovo rodiče na nervy?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #38989 18.10.2012 14:02

Ahoj holky, taky vám po porodu lezli manželovo rodiče na nervy? Musim se přiznat, že co se narodil malej, tak mi oba neskutečně jdou na nervy. Nejvíc mi vadí, že si k nám lezou bez ohlášení, navíc mají od nás klíče, takže si pokaždý odemknou. Tuhle jsem zrovna kojila, měla jsem přivřený dveře a v tom se oběvil tchán ve dveřích. Obou je 60, tchán ten by byl schopnej malýmu ve dvou měsících dát i kravský mlíko, apod. Tchýně zase špatně slyší, takže když chce jít s malym na procházku, tak musim chodit s ní, protože se o něj bojim. Tuhle na přechodu se ani nerozhlídla a málem s kočárkem vlítla pod auto, kdybych jí neřekla, že jede a nebo malýho málem vyklopila do pangejtu. Mím rodičům se malýho nebojim svěřit, protože vim a mam jistotu, že na malýho dají pozor a budou se mu věnovat, ale u nich si tim tak nejsem jistá a navíc jim v tutom nevěřim a bojim se jim ho svěřit.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak kámen úrazu u vás je to, že mají od vašeho bytu klíče a jsou tam zvyklý chodit jako doma... Měli byste se dohodnout na pravidle, že bez ohlášení k vám prostě chodit nesmí a když už přichází, ať zvoní... A na tom trvat. A manžel by tě v tomhle měl podpořit. My čekáme taky první dítě a bydlíme v jednom domě, už teď mi je jasné, že po porodu bude tchýně k nám lézt tisíckrát denně :-p Takže nás taky 100% čeká brzy nepříjemné řešení a nastavování pravidel :-p

    Co se týče toho svěřování dítěte... Ani se ti nedivím, že vašim se ho nebojíš půjčit. Člověk přece jen víc věříš svým rodičům, které zná celý život. A navíc tvoji rodiče budou i mnohem lépe respektovat tvoje podmínky a pravidla, co se péče o dítě týče. Tchyně většinou mají tendenci podkopávat autoritu a dělat přesně ty věci, které ty si nepřeješ :-p No je to hodně o dohodě, pokud je vůbec možná. Jestli se o prcka bojíš, tak ti nezbývá než chodit všude s tchyní a nebo ji víc začít věřit. Přece jen taky sama vychovala dítě/děti a přežili to. Ale jestli už má nějaké zkraty, tak je to na pováženou. Zkus třeba zvážit, zda takové zkraty nemá tchyně jen venku, kde je šrumec.... Třeba doma, kde je více v pohodě by to zvládala v klidu. Že bys jí prostě půjčovala dítě jen na hlídání doma.

  • v prvé řadě bych přehodnotila důvod, proč mají klíče od vašeho bytu. Moji rodiče je také měli, ale jen kdyby se něco stalo ( např. já v nemocnici) aby mohli vzít děckám věci. Na návštěvy chodili vždy ohlášení a zvonili. Na zbytek mám stejný názor jako Marki

  • A vy máte klíče od jejich bytu? Pokud ano, chodíte si tam taky neohlášeně? Argumentovala bych tímto. Chápu, že je to těžké, ale tohle se musí zarazit. Každá rodina potřebuje svoje soukromí! Tchýně má taky klíče a odemyká si, jen když vyzvedne malýho ze školky a čekají u nás, až přijdu z práce. Sice je tchýně trochu drzá, chce mi pomáhat s úklidem a mě to vadí. Hlavně mi vadí představa, že mi všude šmejdí a beru to, že mi dává najevo, že mám doma nepořádek. Každopádně, když se mi něco nelíbí, promluvíme si o tom s manželem a ten je vždy na mé straně a vysvětlí mamince, že je to nevhodné.

  • Nezávidím Ti :-( Já sem teď 18tt a už teď mám obavy z tchýně...trpí na deprese,žere antidepresiva a prášky na spaní a jako bonus má trochu problémy s alkoholem...




  • Vubec neni v poradku, ze maji vasi(at uz rodice Tvi, ci jeho) klice od vaseho soukromi. Porad se manzelem, snaz se mu vysvetlit, ze je vic nez nevhodne, aby si k vam kdykoliv prisli na navsetvu jeste ke vsemu neohlasenou. Ja se ted nalezam v obdobne situaci, kdy otec od pritele se u nas zabydlil a ackoliv druheho stejne zdrvorileho, laskaveho, diskretniho, vychovaneho a vubec nej tchana bych nikde jinde na svete nenasla, jeho pritomnost ovlivnuje deti, ovlivnuje i vztah s mym pritelem, to je mozna to nejhorsi, neni nejhorsi fakt, ze chte nechte, mame narusene soukromi a to doslo tak dalece, ze se mi s nimi tady nechce byt. Vubec nevim, jak to s nami dopadne. Tchanovi se unas tak libi, ze zije z predstavi, ze si najdeme neco vetsiho a on zustane s nami. Doma si manzelku vychoval tak, z ebyl dobry na vydelavani penizku a ted, kdyz by mel jit do duchodu, uz je jaksi nevhod. No a my dva, ja a pritel jsme zrali na rozchod, to jeste pred par tydny nas po 8-mi letech vztahu nas bylo vidno drzet se zarucicky, objimat, libat a jeden druheho uprime milovat. Jakykoliv vztah nesnese dobre zasahy rodicu, at uz vychovanych nebo hur. Narusi zdravy, prirozeny chod vztahu. Chrante si proto prosim vase soukromi a hned o vsech nedorozumenich mluvte se svym muzem . Naucte s enedelit hned na moje/tvoje rodice, vaseho muze by se to mohlo dotknout, zrovna tak vaseho tchana a tchyne. Drzim Vam palce.

  • petulinkaa1318.10.2012 16:21

    Tak s temi klíči by meli utrum,meli by respektovat vase soukromi,to bych nesnela,já sama osobne kdyz jsem se odstehovala od mami v 18ti,tak mi klic zustal,ale nedovolia jsem si otevrit,vzdy zvonim a respektuju to,ze uz tam nebydlim a má svoje soukromí.Jednomu z bráchu to trvalo dýl pochopit,ale nakonec to taky pochopil :-D to si musíte zkorigovat sami,nam domu nastestí takto nikdo neleze,vetsinou i my jezdime k mamine,k tátovi,ale az malá bude venku tak se to zmeni,ale vim,ze vždycky po domluve,se sverovanim mit problem nebudu ani u nasich tak ani u tchyne,hlavne tchyni mam 250km od nas,nastestí je fajn a v klidu,takže i kdyby byl blizko nebojim se toho,nastestí mam tu ,,rozumnou tchýni :-D ALE.... me spis ted vadi hodne furt poucovani,hlavne treba tchyne me furt obrací na svagrovou,protoze ma malou 6let a ze mi muze tohle poradit a tamto,ale doprdele od toho mam svoji mamu a ne svagrovou,oni mi radi co mam ucit malou a co ne,pritom kdyz já budu neco chtit vedet tak se já zeptam a hlavne maminy ne švagrovy,která dokonaly deti teda rozhodne nema a s jejich zpusoby a vychvou nesouhlasima mam na to svuj nazor,to me ted stve uplne nejvic a myslim,ze muj stav to si jeste bere o mnoho vic,protoze mi tchyne nikdy nevadila,mam ji rada a rada ji vidim,ale tohle mi teda vadí! a uplne cekam až malá bude venku a prijede na tyden k nam jak bude rikat a tohle ne a takhle to nedelej,no jsem na to zvedava...svagrovy jako svoji dceri nikdy nic nerekne,do vychovy nezasahuje,tak jsem zvedava jestli bude rejpat do mého zpusobu výchovy,ale to bude točo!

  • Tak to tě chápu, já teď tchýni taky naprosto nesnesu. Aspoň že se vždy předem dohodne, kdy přijede a je u nás tak dvě hoďky a jde s malou ven. Ale taky trnu hrůzou, protože pro praktický život je naprosto nepoužitelná a v některých základních věcech je úplně mimo. Navíc je to panikářka a nervák, takže začne hned všechno dramatizovat a hysterčit. Ale taková byla samozřejmě už i předtím, ale teď jak máme malou, tak mi to vadí víc. A ty její názory a rady:O= no určo to znáš taky:-D Naši mi do výchovy nekecaj, řekli, že mám svůj život, že mi věří a když něco budu potřebovat, ať se na ně obrátím.

  • není v pořádku že maj vaše klíče od bytu, to jste vůbec neměli dovolit a jestli to manžel nepochopí, tak tě lituji...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 551 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist