Tajná svatba

Otázku položila: Anonymní uživatelka #33348 14.5.2011 20:28

Ahoj holky, prosím ty co mají zkušenost s tajnou svatbou... chceme se s přítelem narychlo vzít, tajně. Takže uvažujeme, že skočíme i do jiného okresu. Stačí nám tam jen přijet, vzít sebou dva svědky a občanky? Samozřejmě se tam předem domluvíme, jen mě zajímá jestli kvůli tomu nemusíme na místní matriku to nějak nahlašovat. Nebo je na to nějakej extra formulář co sebou přinést?
Druhá věc: netušíte jestli musí být prstýnky? Shodli jsme se, že je nechceme, nosit to nebudeme.
Díky za rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Na matriku určitě zajít musíte, nahlásíte tam i to, kde se chcete vzít a paní matrikářka vám určitě řekne, jestli musíte skočit i na matriku ve městě, kde se chcete vzít. Prstýnky nejsou nutné, být nemusí. My s manželem jsme na matrice vyplňovali jakýsi formulář, kde jsme uváděli nějaké údaje.
    Zvažte však velmi dobře, co tou tajnou svatbou způsobíte - jak se na to budou dívat vaše matky, které to bude určitě strašně mrzet...
    Jinak vám gratuluji k tomuto rozhodnutí a ať jste spolu moc šťastní!!!

  • ahoj, ja sice s timto zkusenost nemam, ale reaguji ti na to, protoze jsme to tak chteli take udelat... ale pak nam doslo, ze to nemuzeme rodicum udelat, ze si to proste nezaslouzi - kazda matka chce byt na svatbe dcery, videt ji v bilem, tak si to jeste rozmysli .....

  • Ahojky,nevím teda jistě,ale asi ke svatbě budete potřebovat i rodný list. To si tedy myslím já... Jinak blahopřeji k svatbě :))

  • Berberka14.5.2011 23:45

    Nějaké info je tady http://www.svatebnistranky.cz/svatinf.php
    Taky bych se asi zamyslela, jestli to nejde řešit jinak. Ale možná jste ve složité situaci a snad víš, co a proč to děláš. Hodně štěstí!

  • Berberka14.5.2011 23:50

    Jo, a mimochodem, pokud je Tvůj nastávající náhodou cizinec, ještě je tu tenhle odkaz: http://cizinci.wordpress.com/2008/08/16/hello-world/

  • Ahoj, doklady potřebujete občanky a rodné listy. Zajděte si nejprve na místní matriku, optejte se co a jak a uvidíte. Svědky předem nepotřebujete, ty si zapíšou až v den svatby. Vy jen vyplníte předem formulář, kde jsou vaše údaje a hlavně, jak se budete mít příjmení po svatbě vy dva a jaké děti. Prstýnky jsou zcela dobrovolné. Jinak jak píšou holky, tajná svatba je škoda a nefér vůči rodičům, ale zcela vás chápu. Já se vdávala loni a někteří příbuzní měli kecy, atd., letos se vdává sestra a taky pořád má někdo nějaký připomínky, takže si to určitě udělejte, jak chcete vy dva ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 525 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist