Syn tyran

Otázku položila: Anonymní uživatelka #29199 27.9.2011 18:02

Ahoj holky. Omlouvám se za název tématu, bohužel tomu tak je :-( Moje sestra má dvouletého chlapečka, je to její první dítě. Přišel na svět po několikaletém snažení. Na to, kolik mu je let, je velice inteligentní. Umí krásně mluvit, má bezvadnou paměť, dokáže se soustředit, většina věcí, do kterých se pustí mu jde. Každý vždy žasne, že má teprve dva roky. Je tu ale jedno velké ale. Chová se k mé sestře, (mamince) opravdu škaredě. To, že neposlouchá, odmlouvá, rozčiluje se, bereme ještě v pohodě. Jenže on na ni vyloženě křičí, že ji nesnáší, kope ji, bouchá do ní. Je to u nich na denním pořádku. Sestra něco zakáže- křik- mami já tě nenávidím. Je to hrozné. Dělá to i před ostatními. Podle mě za to sestra nemůže, hodně se mu věnuje. Její autoritu docela dost snižuje naše matka. Každý den k ní chodí na návštěvu a když si kluk něco usmyslí, hned mu to dovolí, i přes to, že to jeho mamka zakáže. Třeba mu povolí, že nemusí nic sníst a dá mu sladké. Maminka zakáže a synáček na ni vyplázne jazyk, kopne do ní a běží se schovat za babičkou, která ještě sestře nadá, proč je na něho tak zlá. Je to blázinec. Dřív to nedělal, až posledních pár měsíců. je mi to moc líto, sestra se tím mo trápí. Zažili jste něco podobného? A jak to řešit? Děkujeme za každou radu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Podle me jedine reseni, promluvit si s babickou, pokud v tomhle rozmazlovani hodla pokracovat, proste ji zakazat vidat vnuka. Ona si to hned rozmysli. Takovehle chovani si ke sve mame nema co dovolovat a ze to u nej babicka jeste podporuje, to nejakemu zlepseni opravdu nepomaha. Podle me, pokud se situace zmeni a kluk si opet zvykne, ze rozhoduje maminka a ze on proste musi poslechnout, zase se to srovna. Ale musite hned, cim dele bude zvykly tohle provozovat, tim spis si zvykne a kdo vi, co z nej jednou vyroste. Proste jak rikas, je chytrej, tim padem ma vetsi tendenci zkouset, co vsechno si muze dovolit, takze to chce proste zmenit rezim, mama rozhoduje, babicka ji podporuje.

  • Sestra to musí začít řešit velice tvrdě a rázně. Bouchnout do stolu, mamince ukázat kdo je tu pánem a na klučíka důslednost, důslednost a ještě jednou důslednost. Je to boj, chce to pevné nervy, obrnit se a hodně trpělivosti.
    Mnoho štěstí!!!

  • píšeš, že za to sestra nemůže, že se mu dost věnuje- já si to nemyslím- podle mě dost povolila uzdu babičce a její synáček by zasloužil pořádně na zadek... ať si sestra trošku srovná mamku, protože jinak to dopadne dost zle....

  • Ahoj, podle toho co píšeš, bych si nejdřív promluvila s babičkou, že to takhle dál nepůjde - na tohle jsem úplně alergická. A pokud to babička nebude chtít pochopit, zakázala bych přístup. Je mi jasné, že se to líp píše než dělá, ale je to nutnost. Člověk si říká, že dítě je malé, vyroste z toho, ale houby, bude to hořší. Ono se babičce rozmazluje, když se pak sebere a jde si odpočnout domů. Tohle mě vždycky fascinuje, by mě zajímalo, jak by se babička zachovala, když by jí někdo takhle dělal s dětma.
    Známí maj taky 2letýho syna, tam je teda chyba spíš v matce a chlapeček se tuhle rzzuřil tak, že se milá zlatá benevolentní maminka před nim zavřela v kuchyni a volala manželovi, aby přijel z práce domů kluka zkrotit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist