Svobodná matka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #84285 25.6.2013 10:21

Jsou mezi námi svobodné matky? Jsem s malou sama od března. Jak jste na tom s psychikou vy? Co Vám pomáhá? Děkuji :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Co ti asi nejvíc pomůže, tak dát malou někomu na hlídání a udělat si čas pro sebe. Ideální je pokec s kamarádkama, ale hlavně neprobírat děti a podobně. Popovídat si jako za starých dobrých bezděných časů. Hlavně přepnout z programu Matka na program Já a ted si budu dělat co chci ;-)

  • Až mě z toho zamrazilo. Vaše situace mě moc mrzí a klobouk dolu Vám statečným maminkám, že to zvládáte!!!! Přeji hodně sil.

  • Já jsem s dcerou sama měsíc a půl, přítel nás opustil a ani mi neřekl proč, řekl že jede nakoupit a už se nevrátil, jen napsal že už nemůže přijít. Takže s psychikou na tom zatím moc dobře nejsem, spíš hůř než líp, ale přes den je to dobré to mě zaměstná malá. Horší v noci když usne:) Jinak hlídání nemám, starám se jak to jde a myslím že do toho dávám vše, musím, zaslouží si to když má jen maminku :)

  • jsem svobodná matka a první půlrok byl psychicky velice náročný (řešily se zdravotní problémy prcka), pak se to uklidnilo a pro změnu začal podávat žaloby jeho biootec, taháme se o malého už tři roky. No a třetí rok doma na rodičáku je zase velice náročný skrz finance, z rodičáku a alimentů se vychází jen tak tak a našetřené penízky už došly. No a jak to budcu mít s prací taky netuším, jestli se budu mít kam vrátit, jak budu stíhat prcka dávat a vyzvedávat ze školky, měl by dojíždět i na intenzivní cvičení očí, tak nevím, jak to budu dělat. V práci na kratší úvazek jít nemůžu, to už bych si nic nevydělala, tak prcek asi bude muset dojíždět se mnou a chodit do školky v místě mé práce, budeme muset sehnat auto na dojíždění.

  • Jako opravdu si to nedovedu představit, obzvlášť z výše rodičovské a min. příspěvků :-( Je to smutné :-( A proto opravdu veliký obdiv.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 593 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist