Svědění stydkých pysků

Otázku položila: Anonymní uživatelka #348669 8.2.2016 19:37

Ráno když jsem se probudila tak mě jakoby pobolívali stydké pysky a byli jakoby vysušené tak jsem použila tělové mléko a v průběhu dne mě začali svědit. Momentálně beru antibiotika Doxyhexal (nebo tak nějak) kvůli vyrážkám na stehnech. Je mi 15 let, menstruaci nemám, pohlavní styk taky ne. Nikdy jsem neměla mykózu ani nic podobného. Byla bych ráda za rady, děkuju.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Bohužel, při braní antibiotik se často mohou objevit kvasinky... Určitě bych zašla aspoň k obvoďákovi, popsala tvůj problém a ať ti na to něco doporučí. :) Nebo se můžeš poptat i v lékárně. Nemůžeš za to, je to prostě antibiotiky... Proto je lepší při atb užívat i probiotika :)

  • ahoj opravdu to vypadá na kvasinky i u atb bývají mezi vedlejšími příznaky na jednich jsem to našla jakou moučnivku nebo tak nějak. Já používám jenamazol je to krém v tubě dá se buď namazat právě na pysky či na okolí a nebo k němu i dávají aplikátory kdy si můžeš krém závést přímo do pochvy většinou nejpozději do 3 dnů cítím zlepšení (kolikrát když to chytnu v začátku večer namažu a ráno je to už ok) ;-)

  • pokud ti je 15 a nemáš MS, zašla bych si na gynekologii. co popisuješ vypadá na kvasinky a je na ně spousta volně prodejných léků, přesto bych s tím šla poprvé na gynekologii ať máš jistotu a zároveň se nechala vyšetřit zda je vše ok když jsi ještě nezačala menstruovat. sice nemusíš nutně mít MS a může být vše v pořádku, ale v tomto věku už je na místě kontrola gynekologa;-) až si budeš příště vyzvedávat v lékárně antibiotika, rovnou si k nim kup probiotika na zavádění, vyhneš se tím kvasinkové infekci

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist