Svědění

Otázku položila: Anonymní uživatelka #158221 2.10.2013 15:17

Ahoj mám problém..No už pár týdnu mě svědí tam dole ale zatim sem to neřekla máme..no a ted tam mám náký rány nevim jak to pospat mám jí taky trochu začervenalou a a někdy to i pálí a nevim jestly to mám říct mámě jemi 13..a nechci VUBEC ke gynekologovi..:(( prosím poradte..

K tomu gynekologovi musím i když je moje mamka zdr. sestra?
ale nevim jak jí to mám říct.
a jak dlouho trvá hojení ? :/

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Asi ti nic jinýho, než se svěřit mamce, nezbyde. Neboj se toho, je to ženská, určitě to pochopí a doprovodí tě k doktorovi, aby tě prohlídnul. Z toho taky neměj strach, dřív nebo později tam stejně budeš muset. Není to sice úplně nejpříjemnější vyšetření, ale jsou i horší. A za to, být zase vpořádku, to určitě stojí, to absolvovat. To, co popisuješ, vypadá nejspíš na kvasinkovou infekci, takže ti napíše čípky nebo krém a za pár dnů bude po problému, uvidíš...

  • Pokud sis jí třeba holila, ty rány můžou být z toho ;) po holení zarůstají chloupky a vypadá to jako beďary na obličeji ;)
    Ale to svědění (nevím, co znamená někdy ;) a jestli máš třeba výtok), to by chtělo léčit, není to normální, mámě se to říct neboj, ona určitě takové problémy taky měla, tomu se nevyhne žádná žena. A s tím si nezahrávej, jestli je to nějaký zánět, který nebude léčený, tak hrozí i neplodnost, nechci strašit ;)

  • Na to budeš potřebovat léky na předpis, to co se volně prodává v lékárně (Např. Canesten) Ti nemusí pomoct, protože nevíš, jestli Tě trápí kvasinky nebo plísně. Může to být i něco jiného, ale tohle je zdaleka nejčastější problém. Neboj, obojí se velmi rychle vyléčí, ale léčit se to musí, protože jinak to přejde do chronického onemocnění nebo se to bude hodně zhoršovat.
    Chápu, že máš z gynekologa obavy, když jsi tam ještě nebyla. Asi každá se tam poprvé bála jít. Ale nemáš se čeho bát, je to doktor jako každý jiný, zubař, kožař - ti taky vidí spoustu nepěkných věcí ;-).
    Pokud bys odvahu přece jen nenašla, zkus si v lékárně koupit Canesten mast a zevně si to potírej, uleví to od pálení. Ale na prasklinky je lepší Framykoin a ten je na předpis.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist