Svatební menu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #54687 25.1.2012 14:55

Hola hej dámy, chci se zeptat, jestli nemáte některá nějaké nápady. Na svatbě budeme mít hodně děti a víte jaké jsou vybíravé, tak nevím, jestli mám zvolit klasiku. Nevím absolutně jaký předkrm. Moc se mi do nějaké rolky nechce, je to dost ohrané. Já jednou jedla zapečený chřest se sýrem a slaninou, k tomu toust. Bylo to výborné, ale bojím se, že by to nemuselo spousty lidem chutnat. Polívka klasika vývar s knedlíčky a druhé nevím. Svíčková asi ne, snoubenec jí moc nemá rád, je to jeho den, tak kvůli něj to nedám :), ale nevím co jiného, pak jedině nějaká kuřecí rolka, což mi taky přijde ohrané. Tak jestli máte nějaké zkušenosti nebo nápady, tak budu vděčná za cokoliv :));-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • My měli objednánou jako předkrm šunkovou rolku, polívku s játrovými knedlíčky a druhé jídlo si každý objednával sám, než se snědla polívka, měli vybrané hotovky udělané. Ale pokud máte větší svatební hostinu, tak Vám na to v restauraci pravděpodobně nepřistoupí.
    Dětem se asi nezavděčíš - jeden by chtěl řízek, druhý zase smažák - tak si s tím nedělej starosti a něco vyber, stejně se "dotláskají" dortem :-).

  • Když sme byli jako děti malí dostali sme na svatbě předkrm sýrovou rolku a pak polívku a nevím jestli sme to dostali jen my děti ale měli sme smažák s hranolky :-) :-) pro mě je to jedno z nejlších jídel :-D. A sestra zase měla překrd tatarák s topinkou

  • Hlavní jídlo mi přijde jako nejlepší řízek s bramborovým salátem, pro děti s bramborem... Zavděčíš se snad každému, málokomu řízek nejede :-) A jinak si myslím, že předkrm ani být nemusí, polévka bohatě stačí, ale pokud ho přeci jenom chceš tak bych zvolila nějaký salát asi...

  • Verousek8925.1.2012 16:01

    Tak můj bratr měl na svatbě polévku klasika vývar a pak měli řízek s bramborem. Jako dezert opět klasika dort. Předkrm neměli. Ne všem se zavděčíš, obzvlášť, pokud budete mít na svatbě hodně hostů, je to váš den, tak si ho udělejte podle sebe, co vám chutná :)

  • Ahoj, vdávala jsem se nedávno a souhlasím se všemi, že se všem nezavděčíš. Předkrm by ti měli nabídnout také v restauraci ve které to budeš mít, ale moc dobrej je tatarák z lososa, polívka je jasná a my jsme měli jako hlavní chod medailonky z panenky s mozzarelou a rajčaty a k tomu opečené brambory a jedli to všichni. Jak píšou holky víše, já si nemyslím že se řízkem zavděčíš všem, děti mají rádi kuřecí, ženský kuřecí nebo z vepř. kýty a chlapi ti na to řeknou že je to suchý, ty mají spíš rádi z krkovice. Hlavně to musí být jídlo které chutná vám dvoum a rodičům a ostatní jsou zvaný, tak buď to snědí nebo ne :-) Krásnou svatbu přeju :-)

  • My měli sýrovou rolku se šunkou a žampiony, hovězí vývar s játrovými noky a zeleninovými proužky, kachnu, červené zelí a karlovarský knedlík a šopský, míchaný a řecký salát:-))))

  • Ahoj, tak já jsem na své svatbě taky řešila hlavní chod, protože svíčkovou nejíme ani jeden :-) Nakonec to dopadlo takto: předkrm jsem nedala (bylo nás sedmdesát a přišlo mi to zbytečné), polévka byla klasika, a jako hlavní chod jsme měli panenku na přírodně a oblohou pečeným bramborem a dětem si rodiče řekli co jako přílohu (pro ně jsem měla kuřecí prsíčka napřírodno) a všichni vypadali spokojeně. Potom jsme ve čtyři udělali velký švédský stůl, který ještě několikrát doplnili. Je to váš den a jídlo nakonec moc lidí neřeší, hlavně se tím moc netrap :-) UŽIJ SI TO :-))

  • ahoj, my na svatbě měli jako předkrm klasickou šunkovou rolku plněnou křenovou šlehačkou (ale ne pro děti), polívku s knedlíčkama, a na oběd pro děti hranolky a kuřecí prsa přírodní, pro nás bylo jako hlavní jídlo plněná kuřecí prsa salámem, hermelínem a paprikou a taky hranolky. všichni byli spokojení, kdo chtěl měl tatarku nebo kečup.

  • Ahoj, my měli jako předkrm jednu šunkovou rolku s křenovou a pěnou a půlku broskve se žervé - to byl každý nadšený, že to není jen ta klasická rolka a ještě to bylo krásně nazdobené, myslím že plátek pomeranče, kulička hroznového vína apod. Jako polévku klasicky vývar s knedlíčky a nudlemi, jako hlavní chod gril mix, což byly tři druhy masa - kuřecí, vepřová panenka a hovězí svíčková, od každého menší kousek, aby se to snědlo, a k tomu opečené brambory a příloha, no a jako dezert klasicky svatební dort a káva. S tím dortem jsme asi hodinu počkali, ale stejně každý už jen ochutnal, protože byli lidi přejedený.

  • petulinkaa1326.1.2012 11:01

    Tak my jsme taky meli deti na svatbe a nase menu bylo : předkrm: capresse,pečivo
    polevka: vývar s játrovymi knedlíčky
    hl.jidlo: kuřecí florida,opečený brambor,tatarka
    Všichni byli spokojeny jak dospely tak deti :-)

    svickovou bych nikdy nedala já osobne! kort v lete!

    :-)

  • Jen s ohledem na ty děti ---- jinak žádný nápad nemám--- neznám dítě, které by nejedlo párky a rohlíky. Když nebudou chtít jíst oběd s vámi , pořídila bych tam ten párkovač - myslím ten, na výrobu párků v rohlíku, stojí kolem 500 Kč - děti budou nadšené a možné nejen oni :-D. Jinak všechny děti také jí hranolky a další nezdravé věci.
    Jinak polévku bych dala klasiku a druhé jídlo co máte rádi hlavně vy dva. Ale tuhle jsem viděla zajímavý recept - malé bramboráčky prokládané medailonky z panenky a zalité modrou omáčkou(sýry, niva apod.) - super. A pro děti medailonky a hranolky - i když to asi jejich rodiče rádi neuvidí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 564 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist