Svatba - tradice

Otázku položila: alimos 23.5.2011 8:27

Ahojky holky, prosím o radu. Zanedlouhu jdeme na svatbu a chtěli bychom něco nachystat na nevěstu a ženicha. Nic nás nenapadá. Pokud byste měly nějáké nápady, budu ráda, když se o ně podělíte :) Nemělo by to mít souvislost s miminkem. Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Byli jsme na svatbě a tam svědci a kamarádi připravili tombolu. Drobnůstky s vtipnými názvy a výtěžek byl věnován novomanželům. Dražili se OP

  • Do řady se posadí nevěsta a několik žen (může se tam pro legraci zamíchat i můž). Ženichovi se zaváží oči a on podle osahávání nohy/chodidla musí poznat svoji novomanželku. K tomu se ještě nevěstě ukradl zutý střevíček a pak se dražil. Samozřejmě, že střevíček na konec připadne i s vybranými penězi ve střevíčku novomanželům.

  • Hlavně bych být tebou (pokud jsi to už neudělala) zjistila u nevěsty a ženicha, jestli vůbec o něco takového stojí. Mně kdyby někdo připravil na můj den cokoliv z toho, co tu padlo, tak mne rozhodně nepotěší a ten den mi pokazí. Pokud nevěsta nechce únos, možná nestojí ani o ty další "tradiční" srandičky?

  • Takovou další tradiční legráckou je, že když si ženich přijede pro nevěstu k ní domů, tak za ni musí "zaplatit". Ten vyjednavač se mu ale snaží podstrčit falešnou nevěstu, obvykle nějakého chlapa převlečeného za nevěstu.

  • u nás se osvědčil svatební dar, který jsme sii po hostině otevřeli - dar byl nočník a v něm hovno (samozřejmě upečený piškot, nějaká želatina, čokoláda, ale vypadalo to skvěle)..navíc pak jsme děkovali, že jsme dostali hovno..ale chce to trochu náturu.

  • Ahojky, dobrá je i "zážitková tombola", kdy ti co vyhrajou, musejí vzít novomanžele třebe na výlet, do zoo nebo na hokej a pár lístků bylo i s tím, že jim musí umýt okna nebo posekat zahradu. Výher bylo celkem 12 jako je měsíců v roce a každá výhra byla zařazena do určitého měsíce, jako třeba, že v lednu je musí vzít bobovat, v únoru na hokej, v březnu do cukrárny ....

    Nám byla složena písnička na známou melodii, to pokud máš "básnické střevo".

  • My jsme na svatbě museli společně uříznout první splečný špalek abychom mohli zatopit pod rodninným krbem. Potom jsme si musleli obalit řízky na svatební hostinu - bez paličky, vidličky - všechno pěkně rukama :-) Ještě se muže dávat chomout a koule na nohu pro ženicha a nevěsta musí přeřezat zámek a nebo dát úplatek (většinou nějaká lahvinka nebo tak). Kamarádka je myslivec, tak si klíček od koule musela vystřelit v schovaném balonku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist