Svatba nebo nová láska

Otázku položila: Anonymní uživatelka #77736 15.3.2013 17:54

Ahoj Womenky,
Mám pevně fungující krásný vztah s přítelem už skoro tři roky v Říjnu se chceme brát. Sem tam se sice chytneme ale nic vážného. Na druhou stranu jsem nedávno zjistila že mi je hodně sympatický jeho nejlepší kamarád a zároveň jeho svědek. Je to moc milý klučina s překrásným úsměvem Když tu byl naposledy oslovoval mě kopretino a kočko když jsme se vítali.
Taky si dost rozumíme je zábavný chytrý krásný (hezky se obléká a neřeší různé kraviny, v tomhle je ten můj zase přesně opačný typ a pokud jde o úklid nebo estetiku ničeho si nevšímá až mu to vždy řeknu tak něco teprve udělá a tohle mě už nebaví.) také je ovšem můj stávající krásný také si rozumíme je chytrý miluji ho ale nechápu co to v tom případě cítím k tomu druhému jsou věkově stejně ale druhá horší otázka je mám riskovat vztah když ani nevím co ke mě cítí on? Navíc má přítelkyni no přítelkyni NE bydlí spolu jen proto že spolu mají dítě o kterém si všichni myslí že není jeho. Znali se týden když mu řekla že je těhotná teď má malá dva roky s tou holkou si nerozumím a když se ho na ni zeptám nechce o ní mluvit a navíc kdyby jsme byli spolu rozdělili bychom tak užasné přátelství dvou kluku. Tak dobré přátele jsem v životě neviděla co by jste na mojem místě dělaly vy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Rozhodně bych se nevdávala. řekni třeba příteli, že prožíváš nějakou krizi a svatbu odložte třeba o rok. dejte si třeba pauzu, ať zjistíš, co pro tebe znamená. hlavně ho ale nepodváděj s nejlepším kámošem, to by bylo příšerný. to bych se radši s přítelem rozešla a teprve později navázala vztah s tím druhým. jestli ti za to stojí riskovat současný vztah, to přece musíš vědět sama...a co se týče jeho holky a dítěte, do toho nevidíš, klidně může být jeho a můžou mít normální vztah, akorát on o tom nechce mluvit. a ty bys rozbila rodinu.
    zkus to udělat tak, abys nikomu neublížila, aspoň ne víc, než je nutný.
    rozhodně bych ale svatbu odložila, ta má přijt v okamžiku, kdy jsou si ti dva opravdu jistí, že chtějí být spolu.

  • Řeknu to takhle. Být tebou, vážila bych si toho, co mám a nezahrávala bych si s tím, že k někomu cítíš nějaký zalíbení. Uvědom si, že vedle toho našeho "všedního" partnera každý jiný, v kom najdeme zalíbení tak nějak víc září a má míň špatných vlastností, než ten náš, ale realita bývá dost často jiná. Toho člověka určitě neznáš tak, jako svého partnera, proto ani není možný je porovnávat. Pokud jsi jinak ve vztahu spokojená a chystáte svatbu, tak bych vztah neriskovala. Možná je to i drobná panika z toho, že ta svatba je obří krok a vlastně znamená, že ten, koho si bereme, bude už napořád a nikdy nikdo jiný.. Mluvím z vlastní zkušenosti, málem jsem takhle svůj vztah nedlouho před svatbou zničila kvůli zalíbení a teď čekáme miminko a já dodneška děkuju, že jsme spolu s manželem, protože prostě i přes jeho chyby nikdo pro mě nebude lepší. A taky mysli na to, že většinou si uvědomíme, co pro nás bylo to nejlepší až ve chvíli, kdy o to přijdeme..

  • tak pochybnosti přepadají spoustu žen před svatbou, některé to řeší podobně jako ty, jiné třeba zruší svatbu, jiné se až u oltáře ujistí ve svéms rdci, že dělají správně.
    to že je k tobě kamarád takto pozorný neznamená, že takovým bude i když si spolu něco začnete. že nebudeš řešit podobné malichernosti jako tedka se stávajícím přítelem. on vztah tak trošku zevšední po pár letech a víc se vidí ty mouchy (nebo i mušky) ve vztahu. ten nový se vidí růžovýma brýlema. popřemýšlela bych na Tvém místě, zda by mi ten nový stál za to, za to, aby si opustila jistotu kterou máš a kterou znáš, a vrhla se do dobrodružství , které skončí minimálně tím, že se rozpadne velké kamarádství, a nebo i tím, že nakonec budeš, až tě přejde zakoukání, znovu neštastná a nepůjde to vrátit zpět.

  • Anonymko, řeknu ti že neřešíš zrovna lehkou situaci. Nevím nakolik si zamilovaná do toho nového prince, ale uvažuj, dokázala by ses pak podívat tvému současnému příteli do očí a vidět, že jsi rozdělila sice nefungující, ale rodinu a že jsi rozdělila úžasné kamarády? Můžu ti říct, že taky tajně toužím po kamarádovi od mého přítele. Je prostě stejný jako já, šíleně bláznivý, přitažlivý, milý, bez přítelkyně, ale já nedokážu mu prostě říct, že se mi líbí a že bych s ním chtěla být a pak bych prostě nemohla vidět přítele protože bych se strašně styděla za to co jsem mu provedla. Rozhodnutí je na tobě. Odpověz si na pár otázek: Jak moc máš přítele ráda? Jak moc máš ráda nového prince? Dokážeš si představit být s přítelem a mít s ním děti nebo už ani ne? Dokážeš si představit život s tím druhým? A víš že by ten druhý o tebe opravdu stál?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist