Svatba - co vše se změní ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #349400 7.2.2018 20:13

Dámy, mám dotaz. S přítelem chceme po 7 letech vztahu mít svatbu. Ale nechceme nějakou nu nóbl drahou svatbu, ale jen nějakou malou. Hodně malou .. Chceme, aby nás oddaly na úřadě, už jen z toho důvodu, že na veliké vymýšlení nemáme finance. Termín, prstýnky, nové doklady mi je jasný, ale co potom dál? Co všechno se změní po svatbě? Co všechno si budeme muset oběhat po oddání a podepsání papírů?

  • 07.02.2018 20:23:32 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • whitehorse17.2.2018 20:20

    Více změn bude pro tebe-se vyřízení občanky to teprve nastane, pas,řidičák,zdravotní pojišťovna,pojistka,banka,v práci nahlasit.

  • kromě nových dokladů (poté co budeš mít novou občanku tak si vyřídit i řidičák a další doklady), tak asi nic... ještě mě napadá nahlásit nové jméno tam kde bydlíte pokud jste majitelé nemovitosti (já řešila s bytovým družstvem nevím jak je to v jiných případech) plus další věci co jsou psané na jméno - elektřina atd ale to jsou všechno jenom věci spojený s tou změnou jména jinak se opravdu nic nemění ;-)

  • piprdka7.2.2018 21:50

    Kromě toho, co psaly holky, mi ještě napadl technicak od auta. A na čez a na rwe mi stačilo poslat scan oddaciho listu mailem.. vlastně na zdravotní pojišťovnu taky. Poslali mi kartičku obratem domů na adresu (je dobré mít označenou schránku novým jménem :-) )

  • to co si pamatuju tak už bylo řečeno, jinak jsou věci, které nemá každý (katastr nemovitostí apod) a hned tě to nenapadne. Občas matriky mají na svých stránkách seznam míst, kde musíš změnu hlásit

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist