Svaly

Otázku položila: Anonymní uživatelka #426143 17.11.2020 7:53

Dobrý den, je mi 16 a začala jsem cvičit, protože mi nepřipadá moje váha 65 kilo OK. Nepřijdu si tlustá až na lýtka a trochu břicho, tak tuto váhu nechápu. Dělala jsem dříve atletiku a teď cvičím zhruba 3x týdně. Je ale divné, že mě pořád bolí jen ruky a nohy a ne břicho, ikdyz bych si myslela, že by to mělo být spíš naoak

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • interstellar17.11.2020 8:21

    Asi máš břišáky víc trénované než ruce a nohy, proto tě nebolí. Taky je důležité vědět, že svaly jsou těžší než tuk, takže tlustý člověk může mít lepší BMI než svalnatý. Váha sama o sobě nic neříká, důležitá je stavba těla. Navíc nevíme, kolik měříš. Jestli nad 170, tak je váha i tak ukázková.

  • Otázkou je, co na břicho cvicis. Břišní svaly nutně nemusíš cítit tak bolestivé jako ostatní svaly.
    Co se váhy tyce-ja nejsem zastáncem výpočtu BMI, protože je to celkem zkreslujici. 2 lidí váží a měří stejně a jeden má vyrazne více svalů než druhý, který má místo nich více tuku a přitom BMI mají stejné. Podle mne je podstatnější celkový poměr svalů a tuků v těle.
    Když mne před rokem vážili na váze Tanita, tak mi vyšlo, že mám nadprůměrné množství svalů, ale že mám zhubnout 10kg tuku, ale svaly nabírat nemusím a budu mít optimální váhu.a to by bylo 64kg při výšce 160cm.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 518 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist