Svačiny pro roční batole

Otázku položila: Anonymní uživatelka #258725 13.6.2019 9:30

Ahoj, jaké děláte prosím kombinace svačinek pro ročního prcka? Chleba si uhryzne už pěkně, takže klidně pečivové kombinace. Zajímají mě různé pomazánky připravované doma. Zatím naší dávám jen Lučinu s chlebem + do toho nasekaný třeba salát nebo špenát. Dělala jsem taky vajíčkovou pomazánku - opět Lučina + vařený žloutek a maličko bílku.
Uzeniny (šunky) se nemají dle dr. dávat dětem do 2 let, takže to bych ráda dodržela a sýry (myslím plátkové, ty budou taky plné soli, takže taky bych ráda dávala co nejpozději).
Co třeba tvaroh smíchaný s ovocem? Vím, že tvaroh po roce, my měli teď čerstvě narozeniny, tak nevím, jestli už to do ní cpát, i když lžička v tom ovoci by dítě asi nezabila:-) .. A případně jaký? Ten tučný, červený?

Jinak dopoledne svačíme čerstvé bo zavařené ovoce. Odpoledne bílé jogurty všech druhů (kromě Activie :-D ).


Poradíte prosím, co k tomu pečivu děláváte vy? Nebo klidně cokoliv co už prckům v roce dáváte. Děkuji!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Asimka13.6.2019 20:50

    Já mám 13ti měsíčního a pomalu mu zkoušim dávat to, co jíme my.. jíme celkem zdravě a řekla bych i fit :D, třeba já svačim rozmixovaný tvaroh s banánem a kakaem- tvaroh polo, kakao holandské (jen trochu) a malej mi to hltá..myslim, že dítko má stejné chutě jako jeho rodiče, takže svačiny dělat nějak podobné jako sobě a úspěch zaručen :D .. a k druhé svačině má většinou kousek ovoce nebo přesnídávky, trochu si uždibne chleba/rohlík, někdy si dá pár lžiček jogurtu/tvarohu.. Nebo můžeš upéct zdravé buchty, já se chystám např. na toto: https://www.klubmaminek.cz/cs/recept/1069/zdrave-mlsani :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist