Sušička

Otázku položila: Bývalá uživatelka #80573 14.10.2016 8:29

Ahoj holky, mam dotaz na sušičku, zkušenější co mate doma prosím poraďte, chceme nějakou pořídit, vzhledem k místu jsem chtěla kombinovanou susicku s prackou, tchán me vsek včera zrazoval že to nemá takovou kvalitu a výkon jako samostatná sušićka, jaký máte názor? Dejme tomu že má pravdu, pořídili by jsme samostatnou a chteli upevnit panelem mezikusy pracka-susicka (na sebe) opravdu to bezpečne drží ikdyž pračka vespod ždíme? Je to stabilní? A je nutné mít stejnou značku jak pračky tak sušičky? Nebo stačí trefit rozměr? Děkuji mockrát!

  • 14.10.2016 22:13:54 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • trinetka14.10.2016 8:42

    Nasi to na sobe meli a nemeli stejne znacky, dokonce si myslim, ze tam nemeli ten mezikus(ale to nechci kecat), ja to mam vedle sebe, mam to pod sikminou. Jinak je i muj nazor ze pracka kombinovana se susickou nikdy nebude uplne ono, ale pro lidi co na to nejak misto dobra volba..

  • Pokud je chceš mít nad sebou je pro tvůj klid v duši opravdu důležité koupit sušičku i pračku stejné značky. Jde o to, že pokud by jen seděly rozměrem, neseženeš k nim spojovačky. Takže pokud koupíš sušičku a pračku tak, aby k sobě seděli, tak nebude problém. Když kupuješ paračku se sušičkou v jednom, tak se fakt říká že se nevyplatí. Protože když vybereš kvalitní pračku i sušičku a máš štěstí můžeš sehnat dvě kvalitní věci ve slevě a dostaneš se pak cenově třeba na 20 000. Za to co vím od manžela kamarádky, když kupovali pračko-sušičku a chtěli fakt kvalitní (mají o dost peněz více než my) tak začínali na 30 000. Říkal totiž, že u kombinací je i ten problém, kdy pračka třeba vypere 10 kilo prádla, ale ta vkombinovaná sušička ti vysuší naráz jen 4 kila, a že při každém praní namáháš motor stejně jako při sušení. Takže pak ti pračka i sušička v jednom vychází jako motor, který se dřív rozbije. Nakonec jsme k sobě domů brali variantu pračka i sušička od Hotpointu, protože od nich máme i ledničku. A za pračku jsme dali 11 000 (na 8kg) a za sušičku jsme dali 9 000 (taky na 8 kg). Ale když ti nevadí rozdíly, vím, že právě u Hotpointu se u kombinací můžeš dostat na pračko-sušičku, která stojí asi 15 000 a má poměr 11kg vypraného 8 kg sušení. Snad jsem aspoň trochu pomohla. ;-)

  • Máme sušičku Beko a jsme spokojení. Také jsem uvažovala o spotřebiči 2 v 1, ale nebylo mi to doporučeno ani servisáky a opraváři. Říkali, že je vlastně v jednom prostoru narváno všechno pro 2 spotřebiče a tím pádem je to vždy nějak ochuzeno. Takže také nedoporučuji. Jinak kapacita sušičky by měla být vždy větší než kapacita pračky. Např. pokud máš pračku na 7 kg prádla, pak koupit sušičku na 8 kg apod.

  • Máme na sobě bez mezikusu a žádný problém, ale nemáme slim verzi pračky-prostě klasická nezúžená verze. Četla jsem, že někdo je spokojen i s kombinací, ale určitě to nebude nikdy tak super a spíš bych řekla jen pro občasné využití sušení, ale já peru dost, navíc využívám noční proud a takhle můžu jednu várku prádla prát, druhou sušit. Nekupovala jsem oba spotřebiče najednou, takže investice byla rozložená. Stejná značka určitě být nemusí, rozměry jsou standartizované, ale já stejnou značku chtěla...

  • almi14.10.2016 11:32

    Myslím, že už vše bylo napsáno, tak přidám jen svou zkušenost. My máme pračku a sušičku s mezikusem, sice od jedné značky, ale pračce bylo v době pořízení sušičky už 13 let, což je skoro jako kdyby byla od jiné značky :-D A vše funguje a drží na svém místě ;-)

  • Samostatná je podle mě lepší :) My máme electrolux ;)

  • Taky mám susicku beko. I když jsme kupovali oboji zaraz,tak raději samostatně. Jak doporučovala většina. Mám stejnou značku,ale existují univerzální mezikusy,takže bych v tom neviděla problém. A možná řešení toho,ze pračka je úzká. Nedala by se dát nahoru?

  • marketaj14.10.2016 12:55

    Pokud maa prostor, tak si porid samostatne. Mam 2v1 indesit a je to ok, ale je to na ukor spotreby, filtr susicky je integrovany a tak ho nelze cistit - kdyz prestane susit, tak zavolat servisaka (stalo se mi to po dvou letech provozu, sousedce ktera ma beco asi po 6 mesicich)

  • Já jenom přidám svůj názor, že je lepší zvlášť, pokud to přece jen místo dovolí... Protože se cokoliv může pokazit a hned máš ,,o dvě věci méně'' nebo jak to napsat. Pokud odejde jen sušička, tak si ještě můžeš vyprat nebo naopak...

  • sono214.10.2016 22:05

    Mám Miele kombinovanú a vysuši fajn, len ju treba kontrolovať a opakovať program. Nesmie sa príliš naplniť. Za mňa celkom neefektívne plus nemá prachový filter.
    Určite si kúp extra sušičku. Navrchu je ok, toho sa báť nemusíš. Stavia sa priamo na práčku, netreba žiadny medzikus.

  • novaklen1322.7.2020 23:18

    Chápu, že pokud má člověk malou koupelnu, tak je to těžké, ale já osobně bych asi raději koupila zvlášť pračku a zvlášť sušičku. Myslím si, že pokud budou od stejné značky, tak by neměl být problém mít dole pračku a na ní sušičku. Pokud ale budeš mít obavy, tak můžeš sušičku vždycky dát třeba do jiné místnosti. Tak to máme třeba vyřešené my. Jen tak mimochodem, co se týče výběru té sušičky, tak doporučuji mrknout sem: https://www.tipio.cz/susicka/ Tam mají dost užitečné rady.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist