Sušení kojeneckých oblečků v sušičce, Vaše zkušenosti

Otázku položila: Bývalá uživatelka #173798 20.4.2016 13:02

Dobrý den, maminky, prosím vás, zvažujeme nákup sušičky a potřebovala bych zjistit od vás, maminek, které už sušičku máte, několik informací:
1) Dáváte do sušičky i oblečky, které mají gumový potisk?
2) A co cvočky na bodýčkách, je s tím problém? Můžou do sušičky?
3) Překvapilo mě nemile, že některé hadříky (např. směs bavlna s trochou syntetiky) mají označení nesušit v sušičce, např. tepláčky. Riskujete a dáváte sušit i oblečky, které do sušičky nepatří? Kupříkladu na nejšetrnější sušení nebo na daný program?
5) Nesrazí se hadříky v sušičce?
4) Je nutné oblečky po vysušení žehlit? Jsou hodně zmačkané? (Nepotřebuji, aby oblečky byly totálně vyrovnané, to asi ani nejde, jen aby to nebylo zmačkané jak z pračky)
Děkuji velmi všem maminkám za odpovědi:-)))

Zvažujeme konkrétně nákup AEG Lavatherm. Děkuji :-)

  • 20.04.2016 16:40:46 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, dávám s potiskem a dobrý, ale časem to as bude mít nějaký vliv, cvočky taky v pohodě. Suším dětské oblečení vše, na značky se nedívám. Ale věc, u kterých se bojím zničení, do sušičky nedávám. Věci nežehlím, max nějaké hodně mačkavé věci (košile, apod.). Věci se srážejí (hlavně bavlna), takže kupuji dětské oblečení větší. Manžel takhle přišel o dost triček a to jsem sušila na program syntetika. Celkově suším jen dětské věci a věci na doma, spodní prádlo, ručníky a utěrky. Bohužel sušička prádlo dříve zničí, takže pěkné věci tam nedávám, ani manželovi..... :-)

  • Burda20.4.2016 13:25

    Máme přesně tu sušičku, kterou zvažujete máme doma a dávám tam všechno prádlo. Jen používám minimální teplotu. Některé oblečení se malinko srazilo (kojenecké žádné). A žehlím pouze košile a hodně mačkavá trička. Jinak je prádlo v pohodě.

  • Jo a taky máme stejnou sušičku, kterou zvažujete koupit :-)

  • Oblečení pro mimi dávám do sušičky všechno. Trošku se srazí, ale přijde mi, že se zase vytáhne nošením. A nežehlím nic. :-)

  • sisterrys20.4.2016 13:51

    Sušičku mám krátce, takže ještě taky trochu tápám. Dávám do ní téměř vše, i starší věci, které se sušit nesmí. Vyhýbám se jen novým věcem, které se sušit nesmí. Zatím jsem nezpozorovala, že by se něco srazilo. Potisky taky přežily. U mě je spíš problém vychytat, aby prádlo bylo normálně suché, ani vlhké ani přesušené. Jakmile přesuším, tak je pomačkanější, ale pořád míň než ze šňůry. Máme beko.
    Vzhledem k tomu, že mimi teprve čekáme, tak zatím s dětským moc zkušeností nemám. Sušila jsem jednu várku obnošeného oblečení a vše v poho. Žehlit to budu jen kvůli tomu, že to je na úplně malýho prťouska, jinak netřeba. Pak jsem sušila klasické plíny čtvercovky a ty jsem přesušila, takže ty budou chtít žehličku, hlavně tedy kvůli okrajům.

  • Mám susicku krátce a lituju,ze jsem ji neměla dřív :-D sušim téměř vše. Potisky davam naruby,nevím,jestli to pomůže,ale pro můj pocit ;) cvoky nevadí...když skladam hned susicky,tak nezehlim. Zatím se moc věci nesrazilo.

  • Eika20.4.2016 14:28

    Mám sušičku 3-4 roky a jsem naprosto nadšená, jen poslední dobou musím déle sušit, ale prádlo téměř nežehlím. Něco se srazí, ale spíš bavlněná trička, ale dávám tam téměř všechno.
    Nedávám tam jen podprsenky, ale jinak vše. Občas něco přežehluji, ale to jsou spíš košile, ložní prádlo, protože to se mi tam párkrát dost pomačkalo, ale to asi byl problém toho že jsem tam dala příliš prádla najedou.
    Ale tepláčky se nemačkají, jen kolem vyšší gumy bývají někdy nedosušené a musím je ještě občas dosušovat.
    Jinak určitě ušetříš, jak na oblečení, protože ho není potřeba tolik. Vypereš, vysušíš a hned můžeš použít a nám i odvlhčila byt.

  • Sušička je moje nejvěrnější kamarádka, takže co u nás v sušičce nepřežije, tak nemá u nás co dělat :D teda kromě svetrů, ty si opravdu pověsím :D Ale jinak žehlím vše, to je o zvyku :) A jinak mám vyzkoušené, že mimi oblečky z Lidlu a Tesca jsou naprosto v poho :) Já fakt dávám do šušky všechno a občas využiji program "šetrný". :)

  • marketaj20.4.2016 14:48

    Tak ja mam pracku kombinovanou se susickou, takze to neni zadny zazrak, ale u mam druhou za nejakych 15 let a za tu dobu jsem se toho uz nasusila :-D
    Detske susum, ale hlidam si symboly. Za dva roky zkusenosti s detskymi se mi slepil na pyzamku jeden plasticky obrazek a to i prestoze to bylo do susicky. Jinak zehleni - jak kdy, jak co.
    Je to nejlepsi kamaradka pro nase rucniky a osusky;-):-D;-)

  • Pořídili jsme sušičku letos na začátku roku před narozením dvojčat. Dávám tam zatím v podstatě všechno. Scvrkávání jsem si nevšimla - u dětských věcí nemám srovnání, šly všechny do sušičky před prvním nošením. A naše věci zatím taky ok. I když je mi jasné, že nějaké scvrknutí je otázkou času :-D Teď s dětmi je to úžasné i proto, že vyperu, usuším a zase hned používám. Nežehlím nic, a to ani klasické látkové plínky, které používáme na utírání při krmení a ublinkávání. Dala jsem tam dokonce i rychlozavinovačky i hrací deku a všechno přežilo bez nehody, i když podle symbolů to do sušičky nemá být.
    Přítel ji původně nechtěl (hlavně kvůli spotřebě elektřiny), ale teď je nadšený. Je to rychlé, nikde nám tu nepřekáží sušák a nikdo to na něj nemusí věšet :-)
    Jo, a úplně úžasné to bylo na takové ty dětské semišové/froté oblečky, hlavně kabátky, které jsem si přinesla tvrdé jako hrom a ze sušičky je vytáhla krásně měkoučké - nebe a dudy :-D.
    Máme Beko,

  • sušičkou už mi asi proletěl každý kus prádla, ale suším v ní jen když je to nutný, pořád je to dost velký žrout peněz. když to jde suším na šňůře, když není hezky jsem za sušičku fakt vděčná, je to dobrý pomocník. srážení jsem si nevšimla, potisky problém nebyly. akorát pořád netuším čím to je, někdy je prádlo ze sušičky úplně jak vyžehlené, někdy podobně jak ze šňůry a jindy zmačkané jak z pračky..... tuším, že extrémně zmčkané je při velkém množství prádla, ale ještě si to musím ověřit a párkrát mi zamotala povlečení do sebe tak, že zůstalo mokré:-o pomocník je to výborný, taky jsem se pořád vyptávala a bála, ale teď jsem ráda že ji mám:-)
    značku sušičky máme jinou

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist