Sundávání čoček

Otázku položila: Anonymní uživatelka #323557 15.10.2017 2:37

Ahoj, je těžké vytahování čoček z očí? Viděla jsem na videích, jak se to dělá a trochu mě to děsí. Nasazování mi přijde o mnohem lehčí. Budu si čočky dávat poprvé, tak bych byla ráda, kdyby to bylo v pořádku.

  • 16.10.2017 19:32:21 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pro mne je snadnější čočku vyndat, než ji nasadit. Používám jednodenní čočky a ty jsou o něco tenčí než měsíční a někdy mi trvá i více než 5 minut dostat ji do jednoho oka (druhé už jde většinou snadněji). Je to jen o cviku, když půjdeš do optiky naučit se je nasazovat, tak tě to tam naučí a nepustí tě dřív, než to budeš umět. Kupovat čočky bez odborného poradenství by jsi stejně nemela-maji různé velikosti,zakřivení, materiál a je to opravdu potřeba vybrat správně.

  • eleyne115.10.2017 14:17

    Po par tydnech cviku je to zalezitost vteriny. A pro me bylo taky jednodussi je vyndavat.

  • Taky pro me bylo jednodussi vyndavat, ale je to jen a jen o cviku. ;)

  • Taky je pro mě jednodušší čočky vyndat než nandat. :D Když jsem si je byla vyzvednout v optice a paní mě je učila nasazovat, tak jsem tam byla minimálně hodinu a pak jsem odešla s tím, že mě to naučí známá, protože tím jejím způsobem to fakt nešlo... Známá potom přišla k nám domů, taky to trvalo několik desítek minut, ale rozhodně to bylo lepší než v tý optice. Když jsem si ji měla vyndat, tak byla venku na první pokus :D Čočky si umím nandat jenom v předklonu se zrcátkem na stole... Vyndám je i bez zrcadla. Takže vyndavání je opravdu brnkačka ;) Otevřeš pořádně oko, případně si ho jednou rukou podržíš, abys nemrkla a druhou rukou dvouma prstama jakoby zmáčkneš bulvu a čočka ti zůstane mezi prstama. Čočky si kolikrát nandavám i 10 minut a venku je raz dva. :D Mám teď ty jednodenní, ale když jsem zkoušela, jestli je budu moct mít, tak jsem měla měsíční a bylo to úplně stejný, akorát je o něco pevnější než ta jednodenní...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist