Suché ruce?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #37873 12.10.2012 7:54

Ahojky holky, zase mám otázku. Už minulý rok se mi v zimě vysušili ruce, ale tento rok to dorazilo už teď. Nejdřív mi zčervenala kůže, pak tak oschla a vypadá to jako podřené, kdykoliv si na to chci dát jakýkoliv krém na ruce, tak to začne strašně štípat a je to nepříjemné. Nemáte s tím nějaká zkušenosti? Potřebovala bych poradit nějaký neagresivní krém nebo mast, ať to tolik neštípe.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, nejspíš se jedná o lehký atopický exém... Vzniká změnou teplot, nebo se ti může udělat i z nekvalitní vody, nebo používáním různých desinfekčních prostředků. Mě vysušuje ruce i obyčejné mýdlo. Většinou se s timdle chodí na kožní a tam dávaji hormonální mastičky - použila jsem jí jen jednou a je to fakt síla, takže už radši znova ne. Exém sice zmizel, ale kůže okolo exému strašně vybledla a měla jsem tam jakoby "vypálený flek" ale nebolelo to.

    Nejlepší je dojít si do lékárny a tam si koupit obyčejnou lékařskou vazelínu (prodává se v takovým docela velkým "kalíšku") Vazelína je průsvitná, bez zápachu, bez chutí... Stačí si ruce namazat večer před spaním a do rána se to zlepší. Můžeš mazat ráno, večer... nebo i víckrát, jak bude potřeba. Je to složka, která se dává do většiny krémů. Já jí používám na všechny části těla a dokonce i když mi popraskaly rty, tak jsem se nebála jí namazat na rty a taky se zahojily. ;-) POZOR: vazelína je fakt hodně mastná, takže ti to může být zezačátku jakoby nepříjemný, ulepený, rozhodně ale neštípe!!!... zvykneš si a na noc to je jedno. ;-)

    Tak šupkej do lékárny pro levnou kouzelnou krabičku... :-Dmě vydrží jedna možná i rok

  • JanaRad12.10.2012 16:16

    Hm, tak to mám taky - sotva se začne doma tolit. jak chodím přikládat a furt se meju horkou vodou a mýdlem, tak kůže vysychá a praská. nejhorší na tom jsou klouby na prstech. Při mazání svědí i štípe, ale pomůže a je chvilku klid...

  • Simone12.10.2012 9:40

    A co mandlový olej, máslo nebo sádlo? To jsou podle mně nejlepší mazadla a neměly by štípat,.Já si pak ruce po namazání ávám do bavlněných rukavic třeba na noc nebo pokud je ti to nepříjemné třeba i jen na hoďku.

  • lulatko12.10.2012 12:54

    Máš to na dlaních nebo spíš kolem kloubů na hřbetech? Jestli to druhé, já to mívám každoročně, jakmile se ochladí, a zimu prakticky celou. Kombinace častého mytí, větru, chladu. Olej se mi na to neosvědčil, je to ještě sušší (je dobrý ale na promazávání dlaní), chce to najít krém, který Tě nebude dráždit. Nejvíc mi pomáhá asi dětský jemný krém Sebamed a taky alespoň občas na noc namazat a navléct ruce do bavlněných rukavic. Jinak asi zkusit leda obyčejnou tzv. bílou vazelínu. Nejhorší je, když to začne pak ještě svědit. Jen rok-dva zpátky jsem se dozvěděla, že se jedná prakticky o typ ekzému.

  • koliaska10529.10.2021 13:51

    Ježiš to s tím štípáním se mi také stalo. Minulou zimu jsem měla suché a popraskané ruce skoro pořád a přesně jak říkáš, kdykoliv jsem si na to dala nějaký krém, tak to začalo strašně pálit a štípat. Trvalo mi docela dlouho, než se mi povedlo najít takový krém na ruce a tělo, který není až tak agresivní. Dost se mi třeba osvědčil tento s aloe vera: https://www.herbalife.cz/produkty/2563-herbal-aloe-krem-na-ruce-a-telo-200ml/

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist