Suché a lámavé vlasy

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24703 3.12.2018 8:59

Holky poraďte.
Mám velmi zlamané vlasy a docela i suché vlasy. Chodím 1x za dva měsíce ke kadeřnici,kvalitní péči jim poskytuji,ale furt ne a ne se dát dohromady.Ted jsme používala šampon od Kerastase,ale žádný velký zázrak. Používám oleje do vlasů, žehlím si vlasy žehličkou na páru,takže moje vlasy mají prvotřídní servis,přesto ne a ne se přestat lámat.
Děkuji za rady :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já bych zkusila přestat žehlit. přeci, když si vlasy večer umyješ a vyfoukáš na střední stupeň fénem, ráno je nemůžeš mít zacuchané. Jinak pokud si vlasy melíruješ, je jasné, že je máš zničené, spálené. mě má kadeřnice řekla, že melír leda tak jednou za 7-8 měsíců. A při tom používat masky. Já teď začala užívat masku a šampon od Schwarzkopf Blond me, masku užívám vždy, když si myju vlasy, a vlasy si myji 3x do týdne. A co mohu za sebe opravdu doporučit je arganový olej od Lóreal - Mythic oil. Vlasy nemastí a aplikuje se až do suchých vlasů. Vlasy krásně voní a jsou hebké a snadno rozčesavatelné.
    Navíc mi ta má kadeřnice doporučila vlasy při aplikaci masky prohrabávat prsty na jednotlivé pramínky a tím je vlastně rozčesat. Rozhodně je nečesat mokré, vyfénovat a teprve pak hřebenem s velkými odstupy mezi hroty (nevím jak to napsat) rozčesat, hlavně nekudlit a netrhat.
    Jinak já se už vyprdla na melírování a teď pouze barvím. Žehličku použiji jednou za měsíc, když je to nezbytné.

  • Osobně bych prve zvážila ve vašem případě zastřihávání konečku po 6-9 týdnech. Vlasy by měli být zdravější a nadýchanější. Problém může být také v produktech na umývání vlasů. Pokud tedy trpíte moc suchými vlasy doporučila bych něco pro poškozené vlasy, nebo z přírodních ingrediencí (nejvíce se doporučuje arganový olej) Jestli pravidelně vlasy barvíte používala bych také šetrnější barvy a nebo všelijaké zábaly na vlasy. Nebo i můžete na vlasy před žehlením aplikovat ochranný sprej. Žehlím si vlasy také každý den, nebo po dvou dnech a vím jaké problémy žehlička vystavuje vlasům, ale ten efekt krásných rovných vlasů mi za to stojí. Už déle používám mnoho z mnou vyjmenovaných způsobů proti suchým a lamavým vlasům a nemůžu si zatěžovat, vlasy vypadají přirozeně, lesknou se a jsem s nimi maximálně spokojená. Doufám že vám jedna z mých rad pomůže.

  • Já nedám dopustit na BK brazilský keratin, mám teda mastné kořínky a suché konečky, používám před žehlením jejich ochranný sprej "Keratin Sleek Protector" a pak na konečky sérum (to se mi zdá ale takové olejnaté). Ale ta ochrana před vysokým teplem je skvělá, to ty ztvrdlé konce vlasů zjemní a jsou hebký. Taky je v popisu uváděno jako tzv. uhlazující sérum.

  • Poraď se s kadernici. Nektere vlasy odbarvovani a zehlicku prostě neunesou. Pokud jsou vlasy chemii a zehlickou vysuseny, tak se tezko navrati do lepsiho stavu.

  • Mne treba delavaji problem oleje, mam po nich vlasy takove divne vyschle. Nevim cim to je, ale i kadernice mi rikala ze to zatěžuje vlasy 8-o. Asi se porad a kadernici :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 516 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist