Styk otce s ditetem

Otázku položila: Bývalá uživatelka #22609 9.12.2011 15:45

Maminky,prave se rozvadim a jen bych chtela vedet,jak casto si otec bere dite. Nasemu malemu bude na konci mesice rok. Otec jej ma na zaklade dohody 2x tydne po 2hod. a jeden den o vikendu cely. Takze 3x tydne. Porad mam pocit,ze je to moc. Odesel od nas kvuli alkoholu, kamaradum z hospody,kteri mu chybeli a sve matce. Doma probihalo i nejake nasili a o syna se nikdy moc nestaral. Vlastne nevim,co mam delat.Jak jste na tom vy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jinak ale je fajn, že o prcka má zájem. Většinou je to asi spíš obráceně, že chlap o dítě zájem nejeví, alimenty neplatí atd. Já jsem ráda, že můj ex má o malou zájem a rozhodně to podporuju a poskytuju mu se s ní vídat v podstatě kdykoli chce (pokud mi to teda vyloženě nenarušuje moje momentální důležité plány) a naopak on mi zase vychází vstříc, když třeba potřebuji nutně hlídání, tak jí vezme k sobě. Takže se vždy dohodnem a shodnem. Malé jsou dva roky a máme to tak od jejích šesti měsíců, zpočátku to trochu zkřípalo, ale teď je to v pohodě. Ale je jasné, že taky záleží na tom otci jaký je - zda-li je zodpovědný spolehlivý, opatrný, starostlivý, samostatný a tak. - můj ex naštěstí je a je to dobrý táta, tak jsem v klidu a vůbec se nebojím mu malou svěřovat.

  • Tak teda, přispěju i já. Rozvádím se už rok a púl, po 15-ti letém manželství. Dúvod, podobný tvému, alkohol, kamarádi v hospodě, atd. Trvalo to asi 5 let. Už to bylo natolik zlé, že jsem se rozhodla odejít. Je pravda, že to rozhodnutí hodně ovlivnilo to, že jsem si našla přítele, se kterým už rok rok a púl bydlíme. Spolu s námi bydlí i moje 13-ti letá dcera, ale 10ti letý syn zústal u otce.
    Nikoho nezajímá, že tam byl alkohol, několikrát jsem byla na sociálce, že ho viděli opitého ve městě a syn byl sám...... Prostě tyto věci NIKOHO nazajímají.
    Syn se se mnou nechce setkávat, já se snažím za ním chodit, volám mu, ale nebere mobil..... prostě je to strašně složité.
    Máme za sebou už i soudního znalce, jenom TO se vleče púl roku.....
    Je moc dúležité, aby se uměli rodiče dohodnout a nedělali si navzájem žádné naschvály. Já nevěřím, že je to synovo rozhodnutí, je ovlivněný, ale nijak to nedokážu.
    Dcera chodila na začátku každou chvilku k otcovi, ale postupně je to míň a míň, protože stále dokola musela poslouchat samé řeči a výčitky.... jak od otce, tak i od jeho matky. No a když to stále má poslouchat syn.....
    Nevím teda, jaké zákony máte v čechách, protože já žiju na slovensku, ale myslím, že moc velký rozdíl tam nebude.
    A myslím, že rozhodnutí soudu bude v prospěch otce nehledě na to, jaké problémy byli. Všechno to potvrdila i dcera, která si všechno pamatuje, na rozdíl od syna, který asi vždy všechno prospal nebo JAKO zapomněl.
    Držím palce, aby to tobě dopadlo dobře a jen v tvúj prospěch.
    Sociálka a celkově soudy by měli být dúslednější, pokud jde o děti a alkoholika jako rodiče.

  • Ahoj, to je mi líto, já mám manžela, který se opravdu stará, malého přebaluje, koupe a když si potřebuju odpočinout, tak ho i pohlídá, tak kdyby od nás chtěl odejít a nebylo v tom nic zlého, jen prostě by to nevyšlo, tak bych mu styku s dítětem nebránila, protože bych tim ublížila dítěti, jenže u tebe je situace jiná. Docela bych se bála nechat dítě člověku, který Ti ubližoval, nestaral se a pil. Asi bych se šla poradit na sociálku, tam Ti poradí co dělat. Proč jste se tak dohodli, když s tím moc nesouhlasíš, asi jsi neměla moc na výběr. Možná budou chtít posudek na manžela a nebo bych to řešila soudní cestou, ale pak aby mu nedali celý víkend. Nebo jestli to už máte soudně, tak s tím asi nic moc nenaděláš. Třeba nakonec nebude mít zájem, jestli teda nebude mít zájem jeho matka. Držím pěsti, ať všechno zvládnete.

  • Můj bývalý si malou bere jednou za 14 dní na víkend, oboum nám to vyhovuje (i soud tak nějak většinou určuje styk zhruba jednou za 14 dní). Ale záleží na tobě pokud neproběhl soud a nemáte zatím určené alimenty a četnost styku (soud určuje jak často a i přesně od kolika do kolika hodin a tak. - ale ne automaticky, jen když o to někdo z vás požádá), tak mu dítě půjčuj jen tak často jak uznáš za vhodné. Pokud chce dítě častěji, tak ať si zažádá u soudu. A to bych se na tvém místě u toho soudu pak ještě bránila a argumentovala právě tím alkoholem, násilím a tak.

  • Tak my třeba máme návštěvy na víkend jednou za měsíc... za 5 let se ještě ale ani jedna nekonala, a alimenty neplatí. Návštěvy mají být beze mě... odvolávám se proti tomu, jednou je soudkyně pro, jednou proti...kocourkov no šílený. Dcera si ho vůbec nepamatuje...a já jsem jen radši. Vymáhání alimentů je taky na dlouhý lokte... podávala jsem tr. oznámení před 2ma lety...asi má někde kamarády, protože se pořád nic neděje. A sociálka ?? Ufff... paní mi tvrdí, že mu ji musim ukazovat i když neplatí. Tak jsem spíš radši, že on ji vlastně vidět vůbec nechce....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 526 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist