Štve mě, že partner hraje hry na pc a v mbilu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #378468 5.3.2018 11:06

Dobrý den dámy. Jdu se k Vám vypovídat a postěžovat si.
Mám partnera, jsme oba mladí ( 23) a docela nám to klape. Partner je pracovitý, hodný, nekouří, nepije, holky nehoní a doma pomáhá. Je tu ale.. Jakmile si sedne k elektronice, tak ho od toho neodtrhnu a je to pak jako s malým dítětem se hádat o bonbon.
Už dříve jsem veděla, že ho baví hraní her, pc, mobil apod. Nikdy jsem to nebrala jako nevýhodu, sama hry hraji, ale když vím, že jsou povinnosti, tak je udělám a až poté se jdu odreagovat k pc, nebo telefonu. Člověk se pak dostane do jiného světa a někdy je to opravdu potřeba.
K věci..
Jde především o to, že partner je schopný ráno o víkendu vstát ( spí kolikrát i 12 hodin, nevzbudit ho já dříve- on prostě nevstane), udělá si kávu a sedne k pc. Tam je schopný vydržet s litrem kafe i 5 hodin. Neudělá si snídani, to bych mu ji musela strčit pod nos, aby se najedl, zuby nevyčistí, pořádně nepřevlékne apod. Chápu, že si chce o víkendu odpočinout, pracuje a dojíždí každý den ( jedná se o 150km denně), ale já pracuji též a bohužel o víkendu se musí často nahánět, co se nestihne v týdnu- nákupy, návštěvy, domácnost ( jistě to znáte)... No, ale jeho od toho neotrhnu. Mohu mu 20x za hodinu říci, že potřebuji vynést aspoň koš a on mi na to stejným počtem odpoví, že to udělá. Ohledně nádobí apod, kdy já mám jinou práci a potřebuji vařit nádobí nemám, protože je neumyté ani nemluvím. Neřešila bych to, kdyby se udělalo co je potřeba, avšak já se pak honím, a dělám to do večera, až do noci, místo , aby jsme si šli sednout třeba pivko s přáteli, nebo strávili večer třeba hezky spolu. Na to ale není prostě čas, jakmile se pustí pc, tak je konec..
Začal mi to dělat i s telefonem. Před pár týdny jsem si pořídila nový ( měli jsme slevu a možnost splátek na iPhone, tak jsem si ho vzala a jemu dala můj ne zrovna levný Asus ( podobný výbavou jako ten iPhone, se silikonovým krytem proti nárazu a tvrzeným sklem- pracuje u strojů), protože jeho starý mobil byl tak rozmlácený, že mu nešlo pomalu napsat ani zprávu. Nu a od té doby je to stejné jako s pc. Chápu, že je nadšený, zkouší, co to umí, ale už dříve jsme měli menší problém, že si telefon vzal na toaletu a byl schopný tam být i hodinu. Chápala bych to, kdyby hodinu opravdu se snažil vykonat velkou potřebu, ale jelikož s ním nějakou dobu žiji, tak vím, že je do 20 minut hotový a pak už jen sedí a hraje hry, kouká na internet a stahuje programy. Začíná mi to vadit. V týdnu, jak jisté víte, byly ty velké mrazy. Já jsem už od malička náchylná na spodní část a na záněty a prostydnutí trpím téměř pořád ( ať se nabalím jak chci, stačí mi sednout do studeného auta) a tak jsem zase lítala čůrat několikrát do hodiny a jako dítě, jsem to měla tak špatné, že jsme se počůrala někdy dokonce... No co myslíte. Máme jednu koupelnu, spojenou toaletu s vanou. Nevydržela jsem to a letěla jsme za ním, že tam sedí více než 40 minut, že to už déle nevydržím ať se zvedne, když tam nic nedělá a nechá mne vyčůrat, protože jsem prostydlá. Jeho reakce? Ještě nejsem hotový, přitom tam hrál jen nějakou pitomou hru se superhrdiny podobného style tekken/ mortal kombat ( zda vám to něco řekne). To jsem už byla tak zoufalá, že jsem se před ním musela vyčůrat do vany. Nevadí nám si jít do koupelny, když je druhý na toaletě, ale tohle mne ponížilo a zároveň strašně naštvalo. Včera večer seděl dalsí 4 hodiny naproti mne v křesle a hrál zase tu pitomou hru, ani nevnímal zda něco říkám, nebo co je potřeba zařídit dnes. No a ráno jako třešnička na dortu, měl vstávat v 8 a jet do města zařídit kabel do modemu, zajet do operátora, na pojišťovnu ohledně auta a nakoupit mi asi 3 věci na vaření, jelikož bydlíme 20 km ve vesnici, kde nic není a já auto momentálně nemám - dělám si řidičák.Samozřejmě do 9 seděl na wc, a slyším jak mu tam hraje ta hra, pak tady lítá po bytě, doteď nejedl a nadává, že nic nestíhá a co má vše zařídit se mne zeptá ještě 3x před odchodem. Ve 12 má odjet na odpolední. Já naštěstí pracuji doma, ale je to také psychicky a fyzicky vysilující, takže mi přijde normální, aby mi o víkendu aspoň pomohl, když v týdnu nemusí hnout brvou, vzhledem k tomu, že já se denně 10 hodin babrám s prací doma a do toho dělám vše okolo. Jak říkám, je hodný, pracovitý, pomáhá, ale jakmile se mu do ruky dostane pc, mobil apod. tak už se s ním nehne... A já to přestávám nervově zvládat, natož když se musím pomalu doprošovat, aby mne pustil na wc, na kterém je každé 2 hodiny. Děkuji a příjemný vstup do nového týdne.

  • 05.03.2018 12:05:06 - full.avl změnila titulek otázky
  • 05.03.2018 12:02:57 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist