Studovat ve 40?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #194742 21.8.2019 21:37

Ahoj holky,

no co vám mám říct, přišla za mnou kámoška a řekla mi, že existuje nějaké dálkové studium ... Tak jsme před prázdninami blby a hledaly vysvědčení a dnes mě představte si FAKT přijaly.

Až po obdržení dopisu - přijetí na školu na mě všechno dolehlo, jestli to zvládnu...

3 roky. ... je to vyšší škola ekonomická a ANGLIČTINOU. Soukromá -platí se.

Můj, místo aby mě to rozmluvil, což ostatně mi rozmlouvá všechno, tak v tomto mě podporuje.

Vásledkem školy je jakýsi Diplom Absolutorium

Co si myslíte? Máte nějaké zlušenosti? díky


Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka221.8.2019 22:17

    Přihlásila bych se na státní vysokou, zdarma s normálním diplomem.

  • Já bych do toho klidně šla. Když tě muž podporuje, tak proč né. Znám hodně lidí s tituly ze soukromých škol a uplatnění mají stejné jako ze státních. Mě dělala šedfovou holka ze soukromé VŠ a cenili si jí díky zajímavé praxi, kterou škola zprostředkovala.

  • Francy22.8.2019 7:01

    Pokud je výsledkem absolutorium, tak to není vysoká škola, ale vyšší odborná. Výsledkem je pouze DiS., tedy diplomovaný asistent. Něco mezi maturitou a bakalářem. No, vzhledem k tomu, že se to i platí, bych do toho teda vážně nešla 🤔 DiS je titul dost k ničemu, když už studovat, tak klasickou státní vysokou školu/univerzitu s ukončením státní zkouškou.

  • Ohledně školy bylo řečeno dost. Ale k samotnému studiu ve 40... můj táta začal studovat loni na UK ve 45 letech. Někdy je to fakt složitý kvůli rodině a práci, když musí být ve škole celý víkend (+ třeba řešení, kde přespí) a často nadává že se na to vykašle, ale zatím to zvládá a učí se skoro každý den. V mládí zkoušel studovat VŠ v Budějovicích a pak v Plzni - obě vzdal po několika měsících. Takže teď ho to očividně baví více než v mladším věku a má větší motivaci.

  • Z této školy budeš max Dis. podle mě ztracené 3 roky. Vyšší škola je náročnější střední škola, většina z těch lidí jde ještě poté na VŠ. Pokud chceš studovat, tak bych se spíš přihlásila na státní vysokou. Ekonomek je hodně a získáš alespoň titul Bc. No ale samozřejmě záleží na tobě ;) Moje známá taky studovala takovýto typ školy a pak zjistila, že Dis. ji nevytrhne, tak šla ještě na VŠ a to už ji bylo dost přes 40 a zvládla to, nyní je Mgr. a říkala, že by znova na vyšší nešla...

  • tak vzhledem k tomu, že je to tento typ školy a navíc soukromá, tak mně neudivuje, že tě přijali. tam by byl spíš zázrak, že tě nepřijali.
    ale titul DiS ti až tak moc dveře otevírat nebude. jediná možnost je, že pak při přihlášení na VŠ ti mohou být některé předměty uznány.
    dcera nastupuje na státní VOŠ a platit se bude za celý rok cca 2500 Kč. ale má to právě z toho důvodu, že znovu zkusí přijímačky na VŠ a případně dokončí VOŠ a zkusí VŠ obdobného typu a nechá si ty předměty uznat (což u některých předmětů možnost je).
    ta VOŠ je spíše praktického zaměření, není tolik teoretická, bývá tam hodně praxe a v tom mají tito lidé výhodu.

  • piprdka22.8.2019 7:47

    No se nedivím, že vás FAKT vzali na soukromou školu, která je živa z poplatků za studium. Já bych se rozhodla podle toho, jestli mi to k něčemu bude nebo ne - je to obor v mé profesi? Prohloubí mé znalosti a mou kvalifikaci? Budu mít v práci díky studiu možnost kariérně růst? Nebo je to úplně jiný obor, v němž nepracuju, ale chtěla bych se mu věnovat v budoucnu?
    Samozřejmě pokud tady jde jenom o titul, který si pak necháte zapsat do občanky, řidičáku a minimálně i do očkovacího průkazu, pak DiS. ani Bc. nikoho neohromíte, Mgr. už je při dnešní devalvaci úrovně vzdělání taky každý druhý, takže po Mgr. by to chtělo MINIMÁLNĚ postgraduál :) :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist