Studium v Rakousku

Otázku položila: Bývalá uživatelka #176315 21.10.2019 17:45

Ahoj holky,
Není tu někdo, kdo má vystudovanou vysokou školu v Rakousku bez nějakého erasmu či výměnného pobytu? Nebo klidně i v Německu?
Je mi dvacet a minulý rok jsem se nedostala na vysokou. Vždy jsem měla samé jedničky a učila se a že bych se nedostala na vysokou mě nikdy v životě ani nenapadlo, proto to nyl pro mě šílený šok a sebezklamání, avšak jsem si neustále říkala, že to muselo mít nějaký důvod a určitě mě to zavede jinam. Chodím tedy teď na jazykovku na němčinu a ta němčina mě opravdu chytla. Proto mě napadlo, že bych mohla vyzkoušet vycestovat. Vím, že se vše dá vyčíst na internetu, ale zkušenosti někoho jsou Vždy o něco lepší. Nevíte třeba někdo, zdali mi bude stačit certifikat B2 nebo je třeba C1? co vše krom toho certifikátu musím doložit apod? Jsem určitě humanitně zaměřená, takže mě nejvíc zajímá sociologie i psychologie napr.
Mockrát děkuji za jakékoli rady či názory. :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, nikdo neodpovídá, tak aspoň napíšu, co vím. Sice jsem v Německu přímo nestudovala, ale žila jsem tam několik let a měla kolem sebe dost známých, kteří ano.

    Co tak vím, je, že je studiu na univerzitě je potřeba všeobecná maturita - z gymnázia, navíc předpokládám, že i uznaná v Německu, protože naše maturity se dost liší. Je otázkou, jestli chceš studovat univerzitu, nebo nějakou odbornou školu, u těch se to liší a stačí maturita ze střední stejně zaměřené školy.

    Pokud vím, na univerzity nebývají přijímací zkoušky, ale na "prestižní" obory typu psychologie berou dle průměru z maturity.

    Nejlepší volbou podle mě jsou duální studia, kde člověk jak studuje, tak i pracuje pod firmou, takže má zároveň jak vzdělání, tak praxi, navíc i stálý příjem.

    Některé obory vyžadují určitou znalost němčiny, některé se studují v angličtině - kamarád má například vystudovanou informatiku a studium bylo jen v anglickém jazyce.

    Všeobecně je ale dost možné, že kritéria se budou lišit i v jednotlivých spolkových zemích Německa.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 703 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist