Studium němčiny

Otázku položila: Bývalá uživatelka #19756 29.6.2011 23:14

Ahoj Womenky, vím, že to asi není obvyklá otázka, ale snad vám to nebude moc vadit a snad mě pochopíte.. Letos jsem odmaturovala a podávala jsem si přihlášky na filologii - obor němčina - do Brna na Masarykovu univerzitu a do Českých Budějovic na Jihočeskou univerzitu. Bude to asi nejdůležitější krok doposud v mém životě a tak pořád přemýšlím, abych se rozhodla správně.. A o co mi vlastně jde - nemáte někdo se studiem nj na vysoké škole zkušenosti, popř. na těchto univerzitách? Chtěla bych znát váše názory, zkušenosti, rady, tipy, prostě cokoliv, co by mi nějak pomohlo v rozhodování a v konečném výběru. Přece jenom víc hlav víc ví. :)) Děkuji!!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nikoli němčinu, ale ekonomii jsem studovala a toi v Brně, také pocházím z vesnice, ale člověk si celkem rychle zvykne. Pokud máš ráda svůj klid na učení, hledej privát, na kolejích je celkem rušno (já tam vydržela semestr, pak jsem odešla na 2 roky na privat a nakonec překecala manžela, aby odešel za mnou a ted tu žijem v domečku :-))..už mám ale 4 roky po škole. České Budějovice jsou asi malinko klidnější, ale určitě až budeš hledat práci, tak to Brno líp zní..a také promysli, kde budeš chtít potom hledat práci (pokud u vás v kraji není, tak by bylo dobré začít tam, kde budeš studovat, což v Brně jde opět celkem v pohodě - brigád je tu spousta)

  • ahoj, ja studovala v Brne na Masarykove, sice ne Nj, ale i tak. V Brne je skvele, brala bych teda to Brno byt tebou.

  • Vycestovat lze všude ;)
    Nekoukej na univerzitu jako celek, ale spíš se řiď fakultou, jaké mají reference, kolik kde berou lidí. Třeba Jihočeská má určo dobrou přírodovědeckou fakultu, ale jak je to s Tvým oborem, to netuším. Kamarádka studovala rusistiku a pak zjistila, že jí to nebaví a raději šla pak na překladatelství. A spolužačka studuje germanistiku právě na MUNI a co vím, tak byla ve Švýcarsku a teď je na rok v Německu, je tam v Brně spokojená ;) A nevím jestli si k tomu nemusela pak přidat ještě jeden obor (a nebo jestli chtěla), zvolila si k tomu historii.

  • donalabuznice22.3.2019 23:24

    Ahoj, když jsem začínala se studiem Němčiny já, narazila jsem na https://ideaclub.cz/media/jak-se-rychle-naucit-nemecky na pár tipů, které mi s tím opravdu hodně pomohli. Určitě tedy doporučuji najít si někoho ke konverzaci po Skypu, nebo rovnou odjet do země, kde se tímto krásným jazykem mluví. To tě totiž posune opravdu ze všeho nejdál a přitom taky za poměrně krátkou dobu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist