Studium Religionistiky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #379394 7.12.2017 13:40

Ahoj, zajímal by mě názor na studium religionistiky na VŠ. Čeká mě teď maturita na gymnáziu a zatím jsem nevybrala žádný obor, který by mě bavil. Nejsem hloupá, ale troufnu si říct, že na studium medicíny, ekonomie nebo technických oborů prostě nemám. Lákají mě obory spíše humanitní. Všude ale čtu, že uplatnění v religionistice je prakticky nulové. Myslíte, že v kombinaci s jiným oborem, např. cizím jazykem jako je čínština či japonština bych měla lepší šanci najít práci? Dost váhám a vím, že mě třeba ani vzít nemusí, ale nepřišla jsem na nic tomu podobného co by mě mohlo bavit. Máte nějaké zkušenosti s timto oborem nebo alespoň nápad na něco podobného? Díky :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka27.12.2017 14:00

    To už bych šla studovat tu čínštinu nebo korejštinu samostatně jako jednoobor. Ta religionistika je fakt na nic v životě. Japonština nevím, jakou má u nás budoucnost, ale korejština je potřeba, protože těch korejských firem přibývá a chtějí člověka, který tlumočí na vysoké úrovni mezi korejštinou a češtinou. Do toho bych šla, kdybych měla nadání aspoň trochu na jazyky a měla si volit znovu.

  • Francy7.12.2017 14:30

    Ha, religionistika, totální omyl! Troufám si říct, že tyhle studenti by si měli studium hratit sami neboť přidána hodnota je opravdu nulová. Bývalá přítelkyně kamaráda to studovala a raději si po státnicích vybrala jiný obor a studuje dál, protože o práci nezavadila ani omylem. Pokud uvažuješ nad cizím jazykem, tak jen do toho :-)

  • Ja jsem rok studovala na karlovce judaistiku-religionistiku. Strasne zajimavy.. uplatneni nula. Jen jeden spoluzak bude rabin jinak nevim.. meli jsme 2 mrtvy jazyky a spoustu dalsich. Pro me ohromne tezky.
    Radsi jdi jinam :)

  • Nezlob se, ale ja bych takovou blbost studovat nesla. To jdi radsi na humanistiku a studuj jazyky- napr. anglictinu-cinstinu nebo nemcinu-korejstinu. Mam spoustu znamych, ktere studovaly zajimave obory a pak jsou na urade prace, popr.delaji vychovatelky ve skole apod. Tak to zvaz.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist