Studený "odchov" miminka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #49216 16.11.2011 12:05

Holky potřebovala bych radu, nebo spíš se pozeptatjak moc je situace špatná. Jde o to že jsem těhotná a čekáme mimíska na květen. Když jsem byla malá tak jsem trpěla na llaryngitidy a od té doby musím spát v chladnu, jinak mě ráno bolí v krku a mám dávivý kaše a i manžel rád spí v chladnu. Dneska ráno když jsem vstávala tak jsem měla v ložnici 12st. Spíme při otevřeném okně. Jde mi o to co na takovou zimu bude říkat mimčo. Narodí se v květnu tak to taková zima nebude, ale co pak v zimě..?? Všude čtu že by měla být stálá teplota kolem 21st a u nás je teploměr někdy i na 10st.... Co s tím?? Pomůže hodně obléknout, ponožky, čepička a rukavičky???

Asi jste mě tu většina moc nepochopila, buď bude mimino ve 21st a možná zdravé a já s kašlem, rýmou a bolavým krkem, třeštící hlavou a nepříjemná , nebo bude mimino ve 12st a možná nemocná a já naprosto v pohodě....
No každopádně bych to dál neřešila....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj na spaní je vhodná teplota 18 st.Ale 12 je sakra málo. PRO NOVOROZENĚ!!!!!!!!!!!.Musím se tu pusinky zastat.Všechny ji tady třeba sežerte.Ted mužete i mně.Ale komu není rady,tomu není pomoci.Hlavně že se tu opět baby schováváte za anonym.

  • Holky poradna je přeci od toho aby každý napsal svůj názor. A pokud se to někomu nelíbí neměl by to nijak komentovat jen napsat co si myslí on a né hned někomu nadávat. Každá sme jiná a každá pro své dítě děláme jiné věci. Všechny sme dobrý mámi a máme své zkušenosti tak to sem napíšem. Ještě nevytvořili vyčítárnu tam by bylo asi narváno :-D

  • dzusinka16.11.2011 13:58

    Vyřešila bych to spaním miminka ve vedlejším pokoji než spíte vy. Podle mě taky není dobré nechat ho být a spát v takové zimě.

  • určitě bych nemyslela na to jestli budu umírát já nebo mimi protože je jasný že mimi má přednost ;-)

  • uvidíš podle dítěte, takhle dopředu se to naplánovat nedá. Kamarádka má syna stejně starého jako já a mají doma studený odchov. Její kluk je pořád na hromadě, dokonce už má i cosi s ledvinama a já když ho vidím jak si hraje na zemi, tak to nechápu, měla by být opatrnější. Já mám syna doma v teple, chodíme hodně ven, je tam rád za jakéhokoliv počasí a ještě nikdy neměl ani rýmu nebo kašel.
    Třeba zrovna budeš mít dítě, kterému bude líp v teple a budeš se tomu muset přizpůsobit, ael to budeš muset řešit operativně za chodu.

  • Ahoj, já bych se toho nebála!!!!! Nám studený odchov funguje skvěle, děti mám zdravé (2 narozené v létě a 1 v květnu :-))-Od narození spí při otevřeném okně! Větrat přestávám při smogu-jako je ted´a když teplota začne klesat k nule, přestáváme větrat celou noc a vyvětrám jen před spaním. Teď jen dostatečně včas vypnu dětem v pokojíku topení (v ložnici, kde spíme s miminkem netopíme vůbec a teplota je tam kolem 10ti stupňů) a nevětrám právě kvůli smogu. Přes den v zimě vytopíme sotva na 20-21 stupňů, ale stačí to. Přes léto fakt někdy trpím, miluju buď studený vzduch nebo takový průvan ke spánku-naštěstí se shodnem v tomto s manželem a přišlo nám přirozené, že děti spí za těch samých podmínek. Doporučené teploty mi přijdou přemrštěné a pro mě nekomfortní.
    Už od narození jsem děti po ránu pravidelně otužovala v chladu (ne průvanu, ale jelikož v topených místnostech máme po ránu 15-16 stupňů-děti si lebedily rozbalené, bez pleny, ledové nohy-babičky šílely, ale byly spokojené a hlavně zdravé-ono i těch 21 stupňů je v mrazech celkem studených, zvlášť od země-na takové bezplenkové větrání a prokopávání, ale děti mám zdravé ty starší odmítají nadoma i přezůvky, mě samotné je od země pěkná zima, ale,Tuk, tuk, jsou zdravé-občas samozřejmě nějaká virosa, kterou si hezky předáme všichni dokola, ale nijak nemarodily ani při nástupu do školky:-)

  • Já jsem zase četla o teplotě pro miminko 16-18st. Plánuju spát s ním v dětském pokoji a řeším to taky. Jsem zvyklá spát při otevřeném okně a vypnutém topení. Někdy v zimě (leden, únor) když je fakt zima venku, máme ráno i 13st. v ložnici. Při zavřeném okně se dusím, otéká mi obličej, mám problémy s ucpaným nosem atd. atd. Miminko čekám kolem Silvestra, takže ta zima bude jistě aktuální. Plánuju něco mezi. Větrat krátce. Používat zvlhčovač. Uvidíme.

  • Ahoj,

    tak já tě určitě potěším . Malá je narozená v červnu..takže te´d je jí 5 měsíců.
    Je to venku odchované miminko. Takže se postupně přizpůsobuje tomu jak je venku.
    Venku jsme skoro furt i teď když už je chladno- třeba včera.. a malá to nese krásně!
    V noci nám teplota klesá taky tak na těch 12st- topíme dřevem, takže když nepřiložím, jakože s emi fakt v noci nechce..
    A spinká úplně normálně. Mám ji v beránkovém fusaku v overálku, kterej překrývá ručičky a je teploučká.

    Podle mě to je mnohem lepší než miminka která vyrůstají v takové teplotě, kterou maj lidi běžně doma..

  • První dny doma

    Jak velké teplo je vhodné pro novorozence? Ideální teplota v místnosti je 21 – 24 st.Celsia.V místnosti, kde dítě spí, postupně se jeho růstem teplotu snižujeme, tak, že po 6.měsíci by teplota neměla přesahovat 20 st.Celsia. Když rodiče zbytečně místnosti přetápějí, děti se potí a mohou snadněji nastydnout, mají vyrážky a choulostiví. Pro novorozence je nebezpečná blízkost přímého tepla, např.teplomety

  • ahoj, nám říkali v porodnici 25 st. - je mi jasné, že je to hodně, taková teplota vůbec není dobrá, na spaní nám říkali 20. moje pediatrička si klepala na čelo, když jsem ji řekla jakou teplotu nám doporučovali v porodnici, že máme mít doma. moje lékařka radí 20-21 st. přes den doma a v noci tak 18. narodí se ti v květnu, to bude teplo...

  • oblečeení nepomůže on ten studený vzduch dýchá a to taky není dobrý malí děti nemají termoregulaci to znamená že by měli být v teple v zimě by se mohlo na 10 min. do kořán otevřít okono a nechat ho v zimě aby se otužilo je to nejlepší proti nemocem ale aby v tom byl to ne dyštak v jeho místnosti hodně topěte a vy spěte jinde v chladnu ale miminko teplo opravdu potřebuje

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 662 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist