Střídavě zvýšená teplota u kojence

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25533 2.3.2012 21:25

Ahojte holky, chtěla bych se zeptat, jestli nevíte co by mohlo způsobovat mírně zvýšenou teplotu u tříměsíčního kojence. Občas přes den se mu zvýší teplota na 37 - 37,7 stupňů. Já vím, že to možná přeháním, ale říkám si, že to není úplně normální. Tohle má asi tak měsíc, dříve ji měl normální. Cvičíme spolu vojtovku, ale to si nemyslím, že s tím má něco společného, protože tu už cvičíme déle. Doktorka mi řekla, že to může být změnou teplot doma a venku, ale to se mi zdá blbost. Fyzioterapeutka mě řekla, že při cvičení si všimla, že je více zadýchaný, že by to mohlo mít souvislost s nedostatkem železa (jsem vegetariánka, ale Fe si doplnuju). Nemáte s tím některá zkušenost? Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, tak mi to občas máme taky, jelikož nám začali růst na čtvrtém měsíci zoubky, tak jsem to dávala k tomu, jinak malej je horkokrevnej po tatínkovi, takže je mu hned teplo, dokonce ho oblékám méně než sebe (já jsem hrozně zmrzlá), protože když se mi zdá, že je doma chladněji a dám mu mikinu, tak za chvilku je nerudnej a má teplou hlavičku, všechny teplé overaly jsme skoro nepoužili. Teď je nemocnej a ani ho moc neoblékám, protože pak má teplotu ještě vyšší. Malej má totiž na zemi deku a ta je u topení, i když moc netopíme, máme doma docela teplo, třeba včera 22,5 bez topení. Ale jestli může mít nedostatek železa,tak mu nech udělat krevní testy, že tě na to upozornila fyzioterapeutka, já nejsem vegetariál, železo jsem měla napsané po císaři, ale bolelo mě po něm břicho a přišlo mi, že mi po něm i smrdí pot, tak jsem nechtěla aby to malej měl v mlíčku, tak jsem ho ani nevyzvedla z lékárny. Srovnala jsem se po šestinedělí. Jinak malej měl v tak teplotu 37,3 po odečtu 0,5. Doktorka mi říkala, že to může být z přehřátí.

  • pokdu naměříš v zadečku 37.7, tak je to po odečtu vlastně 37,2 což je úplně normální. Dětem by se měl dávat lék na snížení teploty až při teplotě 38,5 po odečtu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist