Střídání Panadolu a Nurofenu

Otázku položila: stupidiack 29.1.2020 10:14

Ahoj maminky!

Mám dotaz:
V pondělí jsme byly s dcerkou propuštěné domů z nemocnice po febrilních křečích, jak se dá postupovat při vysoké horečce - mám na mysli konkrétně střídání Panadolu a Nurofenu?
Mám dojem, že když měla malá v nemocnici 39, dala ji sestra čípek (Panadol), a když byla za hodinu teplota pořád stejná, dala jí ještě jeden (nejspíš Nurofen).
Ale všude se dočítám, že by rozmezí mezi jednotlivými léky (v této kombinaci Panadol vs. Nurofen) měly být asi 3 - 4 hodiny, tak jak je možné, že ho dala po hodině?
Tehdy teplota naštěstí klesla, jinak bychom musely dát sprchu na zchlazení, nic dalšího už jí dát nemohla ..

Díky za reakce.

  • 29.01.2020 11:53:32 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych to spíše viděla, že dala se stejnou účinnou látkou. Jen s tím, že mohla dát slabší. Teď uvedu jen příklad - ne že to tak přesně bylo - např. dala 250g a pak 125g.

  • Bud bych se podivala jestli o tom neni napsano neco v propousteci zprave, jinak bych volala k lekari a poradila bych se. S leky bych na diteti radeji neexperimentovala. Mohli ji dat ruzne silny lek, ruznou davku? Clovek asi nikdy nevi a pokud si nejsi jista jak to bylo, tim tuplem bych se poradila s lekarem. Nevim jakeho doktora mate vy, ale my mame doktorku takovou ze i kdyz za ni jdu s prkotinou (jakoze prosba o radu), nikdy me nevyhodila a bez problemu poradila co a jak :-)

  • Mala mela teploty a dr mi tehdy rikala, ze stridani ruznych leku po 4 hodinach a stejny se dava po 6 h. Pokud je teplota pod 38 nebo lehce nad, leky se stridat nemaji.

  • buccaneerka229.1.2020 11:43

    Řešila jsem nedávno u dcery a fakt se může nejdříve po třech hodinách na střídačku (lépe po čtyřech). Stejný po šesti hodinách. Když horečka stoupla po hodině nebo dvou, dávala jsem v mezičase aspoň mokré vlažné ponožky.
    U nás horečka klesla až po dvou dnech podávání atb.

  • vilamotylkova29.1.2020 11:56

    Jinak, jak bylo už tady psáno - léky se stejnou účinnou látkou se dávají po 6 hodinách. A když se střídají léky - každý má jinou účinnou látku - tak po 4 hodinách.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 662 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist