Střevní potíže v zahraničí

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24703 17.8.2016 15:59

Přeji pěkný dem,
v sobotu odlétám do Tunisu na dovolenou, chtěla bych se zeptat, zda máte nějaké zkušennosti se střevníma potížema v této destinaci??
Já mám trochu přecitlivělé zažívání a občas změnou vody,jídla a klima trpím průjmem. Máte nějaké osvědčené léky a rady jak tomu předejít? Koupila jsem Imodium a Smectu,ale lékarnice mi poradila si sebou vzít placatku slivovice či jiného alkoholu a na lačno si ráno dát panáka. Zkoušela jste některá?? Popř. kolik alkoholu si smím dát do kufru?
Díky za rady a tipy.

  • 17.08.2016 21:17:05 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mě na střeva vždycky zabral panák vodky. Je to čistý alkohol, který střeva opravdu vyčistí. :)

  • terryk17.8.2016 16:15

    Zkoušela jsem:-) slivovici v Egypte hezky nalačno, ale bylo to snad horší než ty střevní potíže, který se stejnak dostavily... :-) obecně vím, že se doporučuje pít pouze balenou vodu, jist oloupatelne ovoce a vůbec nedávat do pusy místní vodu, takže i zuby čistit v té balené. V praxi se to ale moc dodržovat nedá. To by sis, když to přeženu, nemohla dát ani v hotelu k večeři salát, kterej nejspíš proprali právě v místní vodě... takže... je to tak trochu o náhodě. Jinak ale prý existují nějaké léky, které se dají brát preventivně, ty zabírají. A jinak pokud už se člověk rozes...e, jsou prý nejúčinnější místní léky.

  • Ahoj evropske leky nezabiraji, nejlip kdyz koupite rovnou tam :) Aspon nam to rikal delegat.. Kazdopadne memu pritelu nezabralo ani to :D

  • ano, rika se panak 40% alkoholu po ranu a na vecer jako prevence. ja to ale treba nedala. dat si po ranu panaka tvrdeho a pak jit na slunicko:) ale muzska cast osazenstva byla v pohode. co se tyce leku, je opravdu lepsi kupovat mistni, protoze cesky na to vetsinou nezabiraji

  • Kup si přímo v Tunisku Ercefuryl, v lékárně za pár dinárů, tady je taky, ale jen na předpis. A kam přesně jedete? Já miluju Tunisko. :-)

  • Tamous23.4.2017 21:34

    My s sebou vozíme enterol po předchozích zkušenostech s těmito destinacemi :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 554 odpovědí a 409 732 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist