Střevní potíže

Otázku položila: Anonymní uživatelka #404944 28.7.2019 22:11

Ahoj všem. Mám sestru, která má už dva roky problémy se střevy. Často jí trápilo, že jednou za čas jí něco prohnalo. Byly jsme třeba na nákupech, chytly jí křeče a musela na záchod. Většinou to bylo maximálně dvakrát. Za poslední dva roky se to trošku zhoršilo. Má to častěji, třeba obden, s tím, že měla jen řídkou stolici, pak dva dny nešla a pak se to celé opakovalo. K lékařům odmítá jít, bojí se, že je to něco vážného. Já jí chci pomoct a proto píšu sem. Jiné příznaky nemá. Nezvrací, nemá nevolnosti, jen je občas nadmutá. Bere teď biopron a prý se to trošku zlepšilo. Co s ní mám dělat a co jí poradit? Jsem zoufalá. Moc děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik28.7.2019 23:00

    Ahoj, může zkusit probiotika a prebiotika. Jedno bez druhého nemá smysl. Ale přesto bych k lékaři zašla, už z toho důvodu, že to trvá tak dlouho. Může to být nějaká alergie na potraviny, třeba na lepek. Může to být cokoliv a my můžeme pouze spekulovat. Správnou odpověď vám dá pouze lékař. A to že se bojí jít k doktorovi, že to může být něco vážné, si opravdu zahrává se zdravím. Může se na nemoc přijít příliš pozdě a nemusí to jít už léčit nebo velmi špatně. Holky, chci aby jste si uvědomily, že zdraví máme jenom jedno a když se něco podcení, nemusí to už jít napravit. Snad to nebude nic vážného.

  • Taky bych nasadila probiotika a prebiotika. Věřím že má strach, ale třeba je to jen nějaká banalita a její problémy vyřeší. Já si se střevama zažila své. Trpěla jsem 3 roky. Akorát já měla opačný problém že jsem za záchod nechodila.

  • Já mám od 5 let problém s tím, že nikdy nevím proč musím na zachod, bolí mě břicho, prozene me to 2x - 3x a je klid.. A pak zas někdy me to prozene.. Tezko říct jak často, někdy jednou za par týdnu.. Měsíců.. Někdy jsem měla problém pár dní za sebou. Žádné diety mi nepomohly, ani prášky. Může to být nějaký stres, nemusí si to ani uvědomovat. Já si myslím, že u mě to je stres asi. Zkusit se hodit víc do klidu, najít si čas pro sebe.. Snad ji něco pomuze

  • zdenickag29.7.2019 9:09

    Nechci strašit ale někdy je lepší jít dřív než pak skončit s vývodem . https://cs.wikipedia.org/wiki/Crohnova_nemoc .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist