Stres a zažívání

Otázku položila: Anonymní uživatelka #63369 14.1.2013 16:22

Ahoj, je mi 17, chodím na střední a jsem teď před pololetím ve strašném stresu.. Jo, je to normální, ale doma na mě kladou vysoké nároky a já se jím je snažím plnit.. Jenže teď je toho na mě nějak moc.. Vím, že to nezvládám. A jelikož je to teď cca 3 měsíce, co mám přítele, tak to doma vidí tak, že na školu kašlu a proto mám horší známky.. Což není pravda.. Přítel mě k učení motivuje, ale doma to asi nevysvětlím.. Navíc s vídáním to nijak nepřeháníme.. Ve škole je toho fakt moc..
Před rokem se mi stalo, že mi bylo 3 týdny tak špatně, že jsem za den snědla třeba jen pár piškotů.. Když jsem se snažila do sebe nacpat něco většího, hned mi bylo špatně.. Pak se to začalo postupně zlepšovat a teprve po dalším měsíci jsem byla úplně v pořádku.. A zhubla jsem 5 kg, ani jsem nevěděla jak.. Ale s váhou problémy nemám..

No a tento rok se mi stává to, že prostě jde slyšet, jak trávím.. Nevím, jak to pojmenovat.. Takové zvuky, jaké máte z hladu, tak já mám pořád.. I po jídle.. Ale vždy v nejméně vhodnou chvíli.. Hlavně při testu, když je úplně ticho, tak mi začne v břichu všelijak kručet a já jsem červená až za ušima.. Nic příjemného.. Jenže pak se mi to začalo stávat, ikdyž jsem ve stresové situaci nebyla.. Prostě jsem neměla důvod ke stresu, byla jsem úplně v klidu a taky se mi to stalo.. Třeba i doma.. Nevím, co s tím mám dělat.. Vážně to není příjemné.. Čekat, kdy se to zase stane a kolik lidí to uslyší.. Tak bych se ráda zeptala, jestli některá z vás neměla podobné problémy a co na to pomohlo..
Předem moc děkuji za rady..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • zkus si s rodičema promluvit, že se učíš, ale že na víc prostě nemáš. V jakém jsi ročníku na sš? Já jsem taky na sš, taky jsem ve stresu, ale taky letos maturuju...

  • Já se vyjádřím k tomu zažívání. :) Zkus si koupit nějaká probiotika, podporují imunitu, která je stresem snižována a napravují zažívání, tak by to snad mělo pomoci. :) Anebo Noball (http://www.lekarnaparizska.cz/noball-p-6774.html), s tím mám dobré zkušenosti.

  • Určitě bych také zkusila nějaká probiotika , nebo zakysané výrobky ,které tohle obsahují. Pomáhá to zlepšovat střevní mikrofloru a ma to pozitivni vliv na trávení. Jinak k problému se školou , všichni víme jak je to před pololetím těžké ,taky mám přítele , a i tak to nějak zvládám,ikdyž je to asi horší než kdybych ho neměla , ale nadruhou stranu , kdyby jsme se pořád jen učili tak by jsme se z toho zbláznili,proto přítel funguje jako takové nějaké rozptýlení , nebo odpočinek :)
    Zkus to rodičům vysvětlit ... Třeba to pochopí :) A kdyby se trávení nezlepšovalo , tak se porad s lékařem , nebo zajdi na gastroenterologii :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 612 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist