Strava pro kojící matky

Otázku položila: Maki89 30.6.2012 21:21

Milé maminky jaká je vhodná strava pro kojící matky ?Malej mi i dost trpí na prdíky:-(,tak zda nejím něco co mu ubližuje.Moc děkuju za odpovědi:-)

Moc všem děkuju a dávám si pozor co jím :) ...holt na prdísky trpí skoro každé miminko

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já myslím, že obecně stačí vynechat luštěniny a čerstvé pečivo a nápoje sycené (s bublinkama), co se týče prdíků u miminka.
    Pokud by ty prdíky (koliky) byly extrémnější, je pak dobré vynechat mléko a mléčné výrobky nebo aspoň omezit (na 2-3 porce týdně, hlavně ty nezakysané omezit). Mléko často způsobuje problémy se zažíváním u miminek.
    Taky můžeš pít čaj pro kojící matky (obsahuje fenykl) nebo dětský čaj s fenyklem, kmínem. Pokud se Ti jedná hlavně o eliminaci prdíků, tak malému cvičit s nožičkama a hlavně dávat miminko několikrát za den na bříško (už od narození). Miminko staré 1 měsíc by v součtu mělo být na bříšku denně až 1 hodinu.
    Obecně by strava kojící matky měla být pestrá, s žádnou potravinou by se to nemělo přehánět a radši vynechávat dráždivé potraviny nebo omezovat je (já dosud skoro nejím citrusy, a hodně málo kyselé okurky a hořčici - miminko mám staré 5 měsíců). Hodn pít, min. 3-4 litry denně, ve velkých vedrech klidně 5l (mám to nezávisle z několika zdrojů, přímo i od laktační poradkyně).

  • Nejíst čerstvé pečivo,česnek,cibuli,moc kořeněná jídla.Kynuté buchty ,čokoládu prý...Ale stejně si tím projde téměř každé mimi Maky.Honzík taky prdí,ale zatím nepláče.Uvažuji o těch kapkách Bio Gaia.Prý jsou fakt dobrý mi napsalo dost maminek.

  • ahoj, a pak ještě květák, kedlubny, brokolice, zelí, hrušky ...ale jsou bohužel děti, ketré snad nadýmá i obyčejná voda :(

  • já si dávala na jídelníček pozor, nevzala jsem si ani houskový knedlík, nebo pizzu a jinač samozřejmě vše co se nemá jíst, co tady píši holky jsem taky nejedla a můžu ti říct, malou bříško stejně bolelo, prostě potom 3 měsíci to přejde....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist