Strach ze zubařů

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47047 21.7.2011 17:49

Odmalička mám úplně panickou hrůzu ze zubařů... Je to tím, že ve třech letech mě bolel zoubek, mamka mě vzala k zubařce, která je sice "rodinná známá" a dalo by se to považovat za pochopitelné, proč mě vzala k ní, ale taky je to stará protivná ježibaba. A od té doby je to pro mě prostě horor... Asi ve 12ti letech mi trhali 2 zuby a nasazovali rovnátka, ale nic z toho pro mě nebylo tak strašné, asi proto, že to dělal jiný doktor... Teď mi vypadla plomba a já vím, že jeden den se tam prostě budu muset objednat, ale mám šílený strach :D nevíte co by na to pomohlo?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek8921.7.2011 18:48

    Já měla podobný problém. Na základní škole jsme měli zubařku a musela jsem k ní chodit, jenže byla hrozná, nikdo k ní nechtěl chodit, každý se jí bál a oprávněně. Pak jsem jednou řekla mámě, že už tam nikdy nepůjdu a zapsala jsem se k ni zubařce. Pak jsem prodělala zánět dásně a musela každý den chodit k zubaři na čištění a od té doby se nebojím jít na výměnu plomby :) je to sice nepříjemné, ale jít se tam musí .. myslím, že na tohle pomůže akorát odvaha. Hodně štěstí.

  • petulinkaa1321.7.2011 19:01

    radci chodit pravidelne,nez nic neboli,nez tam jit az kdyz boli cela pusa,to uz nepomuze NIC! prosla jsem si tim a vim o cem mluvim,na me treba bez umrtvujici injekce nesahnou a uz to vi,takze do me dobnou a pak si s pusou muzou delat co chteji :-) ale strach tam vzdycky je,nez tam ma clovek jit :-(

  • Ja myslim, ze by pomohlo kdyby jsi mela zubare, ktery ti vzdy povi co ti bude delat, kdy to zaboli, co je zapotrebi jeste udelat,........ tzn chce to hledat, bud dle znamych, z doslechu. Me trvalo nez jsem takoveho nasla a jsem mega spokojena. Ne ze bych tam chodila vylozene rada ,ale vim, ze kdyz mam treba zanet, tak jdu hned, protoze pak by to bolelo nekolikrat tak vic a vim, ze mi vse vysvetli a pak pracuje a to je dle me nejvic - ta psychika.

  • Ahoj,
    ja mam panicky strach zo zubara tiez.. vzdy tam lezim na tom kresle a bojim sa tak strasne, ze sa nakonec bojim toho, ze odpadnem.. niekolkokrat som mala hviezdicky pred ocami :-)
    Pomohli mi prasky resp. asi placebo... vycitala som, ze B6 a Horcik su super na nervy a rozne uskostne stavy, tak som si kupila v lekarni nejaky preparat a zacala ho brat. Mala som po cca dvoch tyzdnoch pocit, ze konecne toho zubara zvladnem, citila som sa daleko kludnejsia ked som tam sla.
    Druha, velmi dolezita vec je vyber zubara. Mne sa nastastie podarilo najst najuzasnejsiu zubarku na svete, povedala som jej o svojom probleme, chova sa ku mne jak k malemu decku, ked mi nieco robi. Vzdy hovori, ze to ci to bude alebo nebude bolet (inak si nechavam vzdy pichnut injekciu, ked sa jedna o vrtanie). Pomaha aj, ked sa o niecom rozpravame na ukludnenie potom nieco spravi, da mi kratku pauzu, pokecame a zase pracuje. Hlavne s citlivym pristupom, ziadne rychlo rychlo hotovo a dalsi pacient.
    Odporucam preto hlavne vyhladat zubara, co tieto situacie chape a prisposobuje tomu svoje chovanie.

    Mia

  • pokud máš strach, že to bude bolet, tak si nech dát injekci - je sice někdy nepříjemná, ale pak nic necítíš. moje zubařka taky ví, že ani malé vrtání nejde bez injekce, takže mi ji dá a pak vrtá. i díky tomu už se nebojím, protože vím, že když mi dá injekci, tak je to v poho.

  • mám bezvadnou doktorku a všechno si nechávám dělat v umrtvení, prostě jsem na rovinu řekla, že jsem strašpytel a tak jen chce, abych to už rovnou hlásila sestřičce při objednání, že to chci umrtvit, aby si mě objednala na celou hodinu a ne na půl tak jak to běžně dělává.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist