Strach ze zubaře

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24613 12.5.2014 17:53

Ahoj holky, určitě se najde nějaká, která mě pochopí :D Máš šílenej strach ze zubaře. Ale jako fakt hodně. A nejhorší je, že bych potřebovala někam zajít, minimálně o jednom kazu vím a bojím se, že nějakého toho vrtáníčka bude více. Jenže momentálně žádného zubaře nemám a k někomu novému se bojím jít, protože nevím, co čekat. Co byste poradily, abych se překonala? Případně víte o nějakém dobrém (hodném) zubaři v Brně? Já chodím akorát na rovnátka, ale tam mi s tím moc nepomůže... A jsem už fakt zoufalá, vím, že to potřebuju a radši dřív než pozdě, ale fakt mám šílenej strach :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, já chodim k mudr. badalovi na rybkove. je relativne mlady, moc mily a hezky se nej kouka:) sestricka je taky super. pokud jde o ten strach, tak max. si rict, ze jit radsi jednou ted, dokud je to jakz tak ok, nez tam pak chodit 10x s pusou plnou kazu... a k tomu panacka na kuraz:) vzdycky se to da svest na ustni vodu :-D

  • Já se taky bojím, ale radši jdu hned, nechám si píchnout injekci a necítím nic. :-) stačí se objednat a jít. :-)

  • jsem na tom podobně a ještě k tomu těhotná...brrr no držím pěsti Tobě i sobě ať se tam dostanem a jsou na nás hodní :)

  • já po stěhování měnila zubařku a hned když jsem se prvně objednávala, tak jsem jí říkala, že jsem posera, na prevenci chodím opravdu pravidelně, ale bojím se a vše chci s umrtvením. Zubařka to vzala a tak první návštěva byla pouze prevence, vrtání bylo až další návštěvu s dostatečným časem na umrtvení. Po letech už jsem zvládla i malý kaz bez umrtvení a měla jsem ze sebe radost. Teď už mám zase jiného zubaře (paní zubařka šla do důchodu) a ten taky v klidu, že to chci opíchnout a pokračuju tak jak jsem byla zvyklá, první návštěva prevence a až seberu odvahu tak se objednám na opravy s umrtvením a pohoda.

  • běž dokud je ten kaz malej a nech si to opíchnout:-) moc dobře vím co to je mít strach ze zubaře.nicméně po zkušenosti s velkým kazem (ani jsem za to nemohla,první zubař mi špatně vyvrtal kaz a ten se rozjel pod plombou) se bojím že bych měla velkej kaz protože jsem pak zubaři omdlela bolestí na křesle při vrtání i přes slabý umrtvení (slabý kvůli těhu). od tý doby radši chodím pravidelně každýho půl roku protože je to míň návštěv, míň bolestivý;-)

  • já se zubaře bojím opravdu hodně ale je to lepší než když sem byla malá:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist