Strach z tmy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #86202 4.1.2013 21:04

Ahoj, jsem sama doma. Asi už sama dlouho nebudu, přijedou rodiče. Ale mám s tím problém bratr odjel přibližně před půl hodinou a já se šla před 10 minuty šla podívat jestli je zamčeno. Zamčeno bylo. Prosím poradíte mi jak se zbavit strachu z toho, že tu někdo je? Máme velký statek a malou obytnou část, když půjdu spát tak pejsek začne štěkat, taky se bojí.
Mám s tím problém od té doby co jsem zůstala jen na 15 minut sama a splašily se nám ovce protože vyděli myš.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mame podobny pripad... taky mam strach s tmy... bez pritele neusnu po tme, takze pri svetle to vsechno zaspat je nejlepsi. Jinak je dobre si udelat kolem postele zaclonu..me to hodne pomahalo, mela jsem postel schovanou pred vsim co me strasilo.. jinak psa bych vzala k sobe do postele

  • Ahoj, taky jsem mývala strach i teď mě to občas přepadne. Dřív jsem se schovávala v kotci u psa :D ... Pes pravděpodobně cítí strach z tebe, proto je nervózní a štěká.

    Vždycky si pomáhám tím, že se okřiknu - Nebuď blbá, přece se nebudeš bát ve vlastním domě. Co by tady kdo dělal. A snažím se uklidnit. Někdy pomáhá, že se zaměstnám - třeba úklidem.

    Držím palce a kdyby to nepomáhalo, zkus si o tom promluvit s vašima nebo někým blízkým.

  • Já teda nemám strach, ale chodím čůrat aspoň 2x za noc, takže jsem si koupila takové ty LED minilampičky přímo do zásuvky, jsou asi za 59 Kč/ks, nemají skoro žádnou spotřebu, takže můžou být v zásuvce celou noc, nejsou moc silné, takže při nich lze spát, ale přitom vše okolo sebe vidíš. Takhle około sebe vidím a nenatluču si cestou na WC nos :-) když přijede návštěva, přidáme další 2 lampičky i pro ně, takže se u nás líbí i sestřence, která se tmy bojí jako ty.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist