Strach z rozchodu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393809 15.10.2018 17:50

Ahoj, chtěla bych vás poprosit o radu...jsem s přítelem čtyři roky, a poslední rok to moc neklapalo - takový nezájem ze strany přítele, a hodně ho bavilo mě provokovat, urážet...říkal sice že si dělá srandu, ale přeháněl to...pak jsem byla za urážlivku. Kvůli tomu jsme se hodně hádali a vždy ze všech hádek ať už byly z jakéhokoliv důvodu jsem vyšla jako špatná já...nechoval se ke mně zrovna ukázkově, připadala jsem si pořádná... nedávno to bylo vážně příliš, pohádali jsme se, dá se říct bez důvodu (řekla jsem mu co mi vadí) ale on to nepřijal a já jsem odjela k rodičům že až mě bude chtít vidět ať zavolá.. a teď se snažím to vydržet ale mam pocit že jsem to přehnala...co by jste teď na mém místě dělali?...myslím si že když dolezu první, bude mě mít za jistou a bude mě mít onotanou okolo prstu...ale bojím se že se sám skrz ego neozve.. nechci ho ztratit...ale asi jsem se sama zahnala do kouta...mám pocit že to nevydržím

  • 15.10.2018 19:44:13 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nič si neprehnala. Podľa toho, čo píšeš s tebou nemal záujem riešiť problémy a to je bohužiaľ dôvod na rozchod. Ono vo vzťahu sa stane, že si dvaja ublížia, že sa snažia si presadiť svoje, každý sme jedinečný a nevidíme do hlavy toho druhého. Ale práve na to treba komunikovať, aby sme si vysvetlili, čo je pre koho dôležité, čo mu vadí a podobne. Správny partner by z teba nerobil dobytok, ale snažil sa ťa pochopiť a rešpektovať, že ti to vadí.

    Teraz ho nechceš stratiť, ale o rok budeš ďakovať bohu, že ti zo života odišiel. Nemysli na to, ako ho miluješ a ako ti chýba, mysli na to, či takéto chovanie budeš schopná tolerovať aj o rok, o tri... Keď ti toto spraví pred rodičmi, pred vašimi deťmi? Chceš sa celý život cítiť podradne? Bohužiaľ väčšina žien sa sústredí na romantickú časť vzťahu a vôbec neuvažuje prakticky, či človeka po svojom boku nebude chcieť o 2 roky udusiť v spánku. Mysli NA SEBA a vydržíš to celý život.

  • buccaneerka215.10.2018 18:04

    S člověkem, který mě rok uráží a provokuje, bych to skončila.

  • full.avl15.10.2018 19:44

    A vážně chceš být s někým kdo tě rok ponižuje? 8-o

  • stupidiack15.10.2018 20:35

    Ten vztah vygradoval ke konci. Určitě nedolézej a být tebou, tak to ukončím. Je tolik hodných mužů, kteří si tě budou vážit a nebudou tě urážet. Nebyla bych ve vztahu jen proto, že jste spolu byli čtyři roky. Co by jako bylo dál? Dovedeš si představit vás dva třeba za deset let? Jak by to asi vypadalo? Vezmi rozum do hrsti a nohy na ramena. A buď ráda, že se zatím rozhoduješ jen sama za sebe a není v tom třeba dítě. To by bylo mnohem komplikovanější, ale ani tak ne nemožné. Držím palce.

  • Určitě to ukončí.. Sama jsem zazila několik měsíců takového partnera a děs.. Bylo to pro me 90% trápení. Bylo mi s nim dobře a byla jsem moc zamilovaná proto jsem mela jak se říká růžové bryle na očích a myslela si ze se zmeni a doufala v to ale nic. Nechtěla sem se ho vzdát a taktez jako ty ho ztratit. Kamarádi mi kladli na srdce ze to mam ukončit že se nezmění a ze se akorát budu dale trápit ja neposlouchala. Naivně jsem cekala denne co jsme se sesli na to ze mi vyjádří city ze se omluví za to ze se obcas chová hrozně atd. Ale nic.. Furt to stejne a pro me každé setkani s nim bylo další trápení. S nim jsem se citila dobře ale kdyz jsem pi schůzce přijela domu mela jsem hroznou naladu a pocit ze sem blbka která naivně doufa ze on se změní a ze za nějakou dobu vztah s nim bude jako u amerických filmu. No pak me asi rozsvítil andel lampicku v hlave a ja to s nim jednou provždy skoncila s tim ze jsem mu napsala ze ja ho milovala ale on se choval tak a tak jp prostě jsem mu to rekla na plnou pusu. At ví. A poté jsem to s nim skončila. Ted se mam dobre a uz jsem nasla lepšího :-) ťuk tuk at to nezakriknu:-D

  • Ivca.C16.10.2018 9:13

    Ve vztahu jsou přece 2 lidi dobrovolně a proto, ze spolu chtějí být a protože se milují. Pokud to tak není, mají jít od sebe. To je můj názor. Lpění na partnerovi nic dobrého nepřinese. Proč být s někým, kdo se mnou být nechce?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 147 otázek, kterým se dostalo 271 327 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist