Strach z letu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #408378 12.8.2021 19:59

Ahoj, zítra letím letadlem po dlouhé době se společností Smartwings a velice se bojím, že se něco stane.. let trvá dvě hodiny.. jak jsem viděla všechny ty Letecké katastrofy apod. tak mám fakt stres, vůbec nevím jak se uklidnit, četla jsem si jak moc je to nepravděpodobné a tak, ale i tak mě to moc neuklidňuje.. neví někdo jak se uklidnit? Nějaká dýchací cvičení nebo něco?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Letecká doprava je jedna z nejbezpečnějších možností. Přesto se mnoho lidí bojí létat, nejsi v tom sama. Zkus si vzít s sebou něco na ukrácení dlouhé chvíle jak na letišti, či v letadle - knihu, časopis, tablet... A do letadla doporučuji cucací bonbóny, kvůli zalehlým uším a něco k pití (pokud si vezmeš prázdnou láhev, můžeš si do ní natočit vodu na letisti, nebo si pití na letišti koupit). Držím palce, ať to zvládneš;-)

  • stalo se ti někdy něco v letadle?
    na katastrofy nekoukej. létala sem na dovolenou pravidelně několik let po sobě, délka letu i 4h a vždy v pořádku. max turbulence které spíš měl problém zvládat můj žaludek.
    co zkusit kinedril? ten utlumuje a mohla by jsi to lépe zvládnout. dýchací cvičení na 2h nevím nevím ... a na psychoterapii už je poněkud pozdě.

  • Melldeery12.8.2021 21:40

    Strach je přirozený a je v pořádku. Jen hrstka lidí léta opravdu pravidelně. Pro mnohé z nás je to třeba jen jeden zážitek v životě, a proto z toho máme respekt :-) Na druhou stranu, podívej se, kolik nehod se děje na silnicích, a přesto každý den sedáme do auta. Let není nepříjemný a věřím, že jakmile spatříš zemi z výšky, bude tě to víc fascinovat než děsit

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist