Stolice

Otázku položila: Anonymní uživatelka #406021 3.11.2019 13:40

Dobry den. Moje dcera za mnou prisla ohledne toho, ze byla na toaletě a ze mela dvoubarevnou stolici. Hnedou a pak tmave hnedou. Rikala mi, ze jinak se ji to nestava, normalne chodi na stolici kazdy den a vse bylo podle ni v poradku. Ale rikala, ze obcas se ji stalo, ze ta stolice byla zase o neco tmavsi. Mela bych s ni zajit k lekari? Ona se boji, ale ja bych ji pro jistotu vzala. Nechci působit jako hystericka matka, proto píší sem. Moc dekuji za odpovedi!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Thea143.11.2019 14:23

    Pokud nemá vaše dcera průjem, horečku nebo bolesti, neviděla bych to tragicky. Barvu stolice ovlivňuje nejen zdravotní stav, popřípadě léky, ale především samotná strava. Po některém jídle může mít i výrazně jinou barvu, např. po špenátu či čočce ztmavne. Dvě barvy mohou způsobit prostě dvě různé dávky stolice, každá z jiné stravy. Střeva se vyprazdňují postupně, ale někdy toho prostě odejde více (vliv má podíl vlákniny a pitný režim) a dávka zahrnuje více různých jídel. Za mě tedy "no stres" ;-)

  • KatieD3.11.2019 15:39

    Tim si vůbec nelam hlavu, syn to tak taky mívá, jak psala uživatelka výše, jsou to třeba dvě různé várky stolice ;-)

  • Pokud se dcera bojí, určitě zajděte na vyšetření. Aspoň bude mít ona i vy klid na duši. Chápu, že nechcete být hysterická, ale psychika je občas celkem svině a mít v ruce papír s výsledkem - zdravá - fakt není na škodu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 424 odpovědí a 409 657 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist