Stimulace na IVF - LONG protokol

Otázku položila: Bývalá uživatelka #11251 23.3.2011 18:21

Ahoj, jsem před 2. IVF a lékařka řekla, že zkusíme LONG protokol, ale že mi to vysvětlí až příští návštěvu. Ale já bych to chtěla vědět už teď, neměl to někdo taky? Díky za odpovědi :-)

Děkuji za odpovědi, mám aspoň nějakou představu. Minule jsem měla 13 použitelných vajíček a 8 se jich oplodnilo. Ale nezamrazili žádné, všechna byla špatná.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Dlouhý protokol spočívá v tom, že cca 20 DC si začneš píchat injekce potlačující funkci vaječníků( takový zimní spánek) a pak je teprve začneš stimulovat kolem 2 dne dalšího cyklu.
    Bývá více vajíček,ale hrozí hyperstimulační syndrom. To je hodně jednoduše řečeno :-)

  • Mno tak dlouhý protokol ....Mě bylo řečeno .Právě že jsou dávky hormonů podávány delší dobu a tudíš OHS bývá méně častější.Měla jsem krátký a OHS jsem měla.A myslim že nejsem jediná.Tak koukám trocha se názor trochu liší.A odpověď lékaře zdá se taky.

  • Ahoj, já měla taky dlouhý protokol, nejdříve se vaječníky jako by uspí (něco jako přechod) a pak se píchají hormony od nového cyklu podobně jako u krátkého protokolu, stimulace je cca o 2 týdny delší, píchají se asi menší dávky hormonů. Používá se pro lepší nastartování a srovnání cyklu. Vajíčka údajně mají lepší kvalitu. Délka protokolu se volí s ohledem na věk, cyklus a případné zkušennosti z reakce na předchozí stimulace. Přiznám se že to bylo (aspoň) pro mě nekonečné... :( Držím ti palce ať se zadaří :)

  • Lucie.S24.3.2011 17:15

    Pro medacek:To ti věřím a břůšek byl beztak rozpíchyný, co ???

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 618 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist