Stěr na HPV pozitivní - high risk

Otázku položila: Anonymní uživatelka #245033 27.4.2018 10:22

Dobrý den,
na stěru na gyndě mi našli HPV viry pozitivní, Ty hodné tam nemám, ty zlé tam mám prý ve velkém množství, označují se jako "high risk".
1) Můžete mi prosím poradit, co teď dělat, aby zase zmizely? Máte někdo zkušenost?
2) Můžu mít pohlavní styk? I nechráněný? Mám jednoho (prvního) stálého partnera už dva roky.
3) Přítomnost "těch špatných" virů neznamená ještě nějaký předrakovinnový stav, že? Jen by mě zajímalo, jak se to pak řeší, když je nějaký problém?
4) Můžu mít teď vyšší sklon ke genitálním bradavicím a dalším gynekolog. problémům/zánětům apod.?
Setkali jste se s tím taky? Jak jste to řešili, příp. vyléčili? Prosím o jakoukoliv radu, i třeba na jednu z výše uvedených otázek, nebo jakoukoliv zkušenost...
U mě byla v posledních měsících problémem spíš oslabená imunita. Prodělala jsem Hodgkinův lymfom (rak. mízních uzlin), předtím byla cytola i HPV v pořádku...
Děkuji za každou odpověď, hezký den. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zdravím, měla jsem úplně stejné výsledky. Moje dr mi doporučila lék DeflaGyn, který jsem užívala 3 měsíce. Dále jsem měla posilovat imunitu. S oslabenou imunitou se s tím tělo hůře pere. HPV má v sobě strašně moc lidí a většinou nedělají neplechu jen se ta dotyčná více hlídá. Vůbec to neznamená předrakovinový stav. Kdyby ano odeslala by tě dr do Centra onkologické prevence takže buď v klidu 😉 jinak co se tyče sexu tak jsme žádnou ochranu s manželem nepoužívali a bradavice jsem také nikdy neměla. Na záněty trpím už od puberty ale s HPV to nemá nic společného. Po 3 měsíční léčbě jsem šla na kontrolní stěry a světě div se vše naprosto OK a už to bude rok a stále jsem 😁 takže za mě doporučuji 👍

  • Neuším odpoved na vetsinu otazek, jen by ses mela chranit kondomem, partner muze byt pak prenasec techto viru zpet na tebe nebo po pripadnem rozchodu na dalsi partnerky, pro ktere by to mohlo byt fatalni.

  • Či máš predrakovinový stav resp. aké konkrétne víry máš, to je otázka na gynekológa. Ale žiť sexuálne naďalej určite môžeš a čo sa týka infekcií, genitálne bradavice sú tiež spôsobené určitými druhmi HPV, čiže ich už buď máš alebo nemáš (keďže máš stáleho partnera)... No čo sa týka vaginóz či mykóz a pod., to áno. Akurát nedávno som sa dočítala, že v prípade opakovaných infekcií, ktoré majú slabú odozvu na liečbu za tým môže byť práve HPV.
    Inak máme prípad v rodine, keď na to prišli už to bolo 2. predrakovinové štádium. Odporučili čím skôr otehotnieť a následne si dať spraviť konizáciu. Ale toto je dosť prípad od prípadu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist