Štěně

Otázku položila: Jitk111004 25.2.2023 10:55

Ahoj,mám půlroční štěně,fenka,je to kříženec s německým pinčem a manchester teriér.Už od začátku bojujeme s čůráním a kakáním doma. Pravidelně ven ze začátku šlo, ale teď už venku jen běhá,ale potřebu nevyrovná žádnou a zajímájí ji věci okolo, i kdybych byla hodinu venku. Naučili jsme si jí na balkón,kde má podložku, kam teda čůrá,občas teda ještě i na sedačku. Ale každé ráno vstanu s tím,že na sedačce je bobek a já si nevím už rady, vyzkoušela jsem snad vše. Nevíte jak bych jí to mohla odnaučit ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Řešte přes diskuze na ifaune tam vám řeknou víc lidé, kteří se zvířatům opravdu věnují. Jinak je důležite chodit velmi častou ze začátku třeba každou hodinu a tento interval prodlužovat. A pokud nevykoná potřebu je potřeba venku zůstat. I kdyby dvě hodiny.

  • Taky je dobré psa přistihnout přímo při činu, když koná potřebu doma a hned ho chytnout a vynést ven. Postupně pochopí, že takhle ne. S bobkama jsme taky bojovali na můj vkus dlouho, ale pak si naučila říct i v noci - štěknutím, že potřebuje ven. A teď už většinou prospí celou noc a jde až ráno.

  • birknerka25.2.2023 17:14

    Naprosto se moje zkušenosti shodují s předchozími radami, ale taky u nás hodně pomáhalo to naším psům říkat. "Vykakej se".

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist