Stehovani z UK do CR

Otázku položila: Bývalá uživatelka #161782 3.9.2015 10:30

Ahoj zensky,
chtela bych se zeptat, jestli mate nektera zkusenost s navratem z ciziny do CR s ditetem. Chci se vratit s dcerou, ale nevim, jestli se muzu vratit bez souhlasu jejiho anglickeho otce. On mi souhlas nechce dat, tak to znamena, ze ji unasim do sve vlastni zeme? Rikam si, ze i kdyz mi ten pisemny souhlas neda, tak s ni i tak odjedu.

Diky vsem za rada,

Vlasta

  • 03.09.2015 12:03:45 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj zkušenost nemám ale myslím si že z pohledu úřadů a taky i otce by se jednalo o únos dítěte. A pak by jste měla velký problém. Stejně jako u nás je že pokud se chce rodič s dítětem přestěhovat do jiné země musí dát souhlas i druhý rodič. Nejlepší by bylo se domluvit s otcem, pokud by to nebylo možné tak bohužel jedině soud :-(

  • Ano,jedna se v takovem pripade o unos.8-. Zkuste se.na to podivat z druhe strany. Kdyby vam otec ditete dite vzal,nevhsl by bas v UK a odstehoval se I bez vaseho souhlasu.

  • Známá se vdala do Itálie, mají dvě děti, pak se rozvedli a ona se s dětmi chtěla vrátit do ČR - nemohla, protože děti jsou mají italské občanství. Takže zůstala tam,aby mohla být s nimi.
    Tohle je vždy na všechny strany komplikované :-(

  • piprdka4.9.2015 7:44

    Já jsem se v práci setkala s pár případy, kdy otec cizinec sebral (unesl) děti a odešel s nimi třeba do Francie. A matka děti už pár let neviděla. Je to otázka mezinárodního práva a úmluv mezi jednotlivými státy. Vždycky je "problém" udělat si dítě s cizincem, to seš oběma nohama pořád na dost tenkým ledě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 534 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist