Stěhování do zahraničí ano nebo ne?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #79799 27.7.2013 19:39

Dobrý den, zajímal by mě váš názor. Je mi 36 let, mám dvě děti, mladší dcera má 5 a starší 9.Starší dceru máme s otcem ve střídavé péčí, týden u mě a týden u otce.Mladší dcera otce nemá.Já jsem nezaměstnaná a bydlím u mé matky.Mám už 2 roky přítele v Norsku,jezdím tam přibližně každé dva měsíce,nebo on jezdí sem.Chce abych se tam s dětmi přestěhovala,ráda bych ale nevím jak bych to udělala s mou starší dcerou,její otec nesouhlasí s tím,aby šla bydlet tam se mnou. A další problém je má matka,žijeme u ní už 6 let a ona je velmi zvyklá na mé dvě dcery a má trochu rozdílný pohled na život než já,nemám žádné přátele a nikam nechodím,protože v jejích očích mohu jen pracovat a starat se o děti,žádný nárok na jakoukoli zábavu,vždycky říká,že musím počkat až budou děti velké a pak si můžu dělat co chci.Jsem z toho zoufalá a nevím jak dál,přeji si mít normální život s mužem a s dětma,ale má matka si myslí,že musím počkat až budou děti velké.Prosím poraďte

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • matky bohužel mají mnohdy takto zkreslený pohled ve stylu:musíš se obětovat pro děti a až je vychováš, pak si teprve dělej co chceš. ta moje měla taky podobný názor - nikam nesmíš, když máš dceru doma, tak bud s ní. že ale i my máme svoje potřeby po lásce a milujícím partnerovi jim mnohdy nedochází. s matkou to budeš mít těžké, ale pokud to bdueš chtít utnout, tak asi bez toho, aby jsi ji dopředu s tím nějak moc seznamovala - dělala by ti zbytečnýs cény což by byl nápor na nervy (ve stylu co pro tebe a holky udělala, jak jsi nevděčná apod.).
    s otce starší dcery to bude složitější - pokud nesouhlasí bude to asi muset přes soud, aby poměry upravil. nějaká možnost určitě bude a tak bych kontaktovala OSPOD.

  • petulinkaa1327.7.2013 20:22

    tak to nechapu,jak tohle ti muze matka tvrdit,kazdopadne byt tebou odstehuju se hned a s tou stridavou vychovou by se naslo jine podobne reseni,s byvalym jak čtu domluva neni,co pres soud? a co na to vubec dcera?

  • Martasek8927.7.2013 20:34

    Na matku ohledy neber, je to sice škaredé, ale přece nebudeš dělat to, co Ti řekne. A s otcem dítěte bych se domluvila, určitě to nějak půjde :)

  • v tomto bych taky na matku vůbec ohledy nebrala.. díky bohu za mou skvělou maminu, co tady tak čtu.... a proč se přítel nechce přistěhovat za tebou a najít si bydlení, kde budete sami, bez tvé maminky v česku? pokud jde ale o to norsko-jestli tam teda fakt chceš, já bych se přestěhovala, jestli dcery souhlasí a s bývalým se nějak můžete domluvit...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist