Steak/Biftek

Otázku položila: Bývalá uživatelka #21328 2.4.2011 12:36

Ahojky, mám v plánu zítra udělat k obědu steak, ale ještě jsem ho nikdy nepřipravovala. Máte některá nějaký prima recept na marinádu a vůbec jak na to? A jaký je rozdíl mezi steakem a biftekem, přijde mi, že se připravuje podobně. A taky jaká se k tomu hodí příloha.
Moc děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nejsem si jista, ale podle me se STEAK dela z jakehokoliv masa (veprova krkovice, kureci prso) a BIFTEK je hovezi. Uz podle toho slova (BEEF - TEK > beef steak). Jinak mu taky muzes rikat steak, protoze to je take zprudka opeceny kus svaloviny.
    Marinada se na pravy steak ze svickove nedava, jen hruba sul, muzes trochu bylinek a vetrit to s olivovym olejem opatrne do toho masa. Nenaklepavat!!! A pak na rozpalene (nejlepe zelezne - litinove) panvi opekat 3 -4 min z kazde strany. Zalezi jak jsou vysoke. Ja je delala 2 min z kazde strany a byli vevnitr jeste trochu krvave.
    A uz ti nic nenapisu, protoze mi tecou sliny jakou mam na nej chut. :-DDDDDDDDDD

    Jeste bych mohla pridat tu prilohu - na kolecka nakrajena mrkev, zelene fazolky> dat naparit (nejdrive mrkev, pak pridat fazolky) a az zelenina zmekne, trochu orestovat na masle a osolit. Mnam.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 743 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist