Stavební spoření..

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34371 15.3.2012 11:49

Ahojky holky,vim,že tato otázka nejspíš tady nemá co dělat,ale i tak se zeptám a třeba budete mít některá lepší zkušenosti,nebo budte víc znalé.
tudíš,minulý rok jsem uzavřela smlouvu o poskytnutí stavebního spoření kde měsíční částka činí 500Kč.
Konec konců bych chtěla tohle stavební spoření zrušit zjistila jsem,že se mi vůbec nevyplatí a tu desetikorunu státní podpory opravdu nepotřebuju takže konec konců je to o ničem.
Mám tam necelých 7.000Kč našetřených dnešním dnem bych si to chtěla zrušit už pro tento měsíc.
Chtěla jsem se tedy zeptat myslíte že nebude nějaký problém a Česká spořitelna mi vyhoví?Jak to bude s těmi penězmi co tam mám našetřené?
Děkuji všem za odpověd

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, řekla bych, že v zásadě to problém nebude, ale zaplatíš za to určité penále a vrátíš státní podporu. peníze co jsi tam posílala ti samozřejmě vyplatí dle termínu kdy se domluvíte.

  • Verousek8915.3.2012 12:32

    Zrušit to můžeš, bude ti běžet 3 měsíční výpovědní lhůta, která začíná běžet od 1. následujícího měsíci po tom měsíci, ve které jsi podala žádost na zrušení, ale určitě počítej s tím, že zaplatíš poplatky za předčasné zrušení smlouvy a přijdeš o státní podporu.

  • Ahoj já teda nevím jak u ČS, ale já mám stavebko u Wustenrotu, mám tam naspořeno asi 8tis., taky jsem ho chtěla zrušit a tu částku si vybrat, ALE. Po žádosti o zrušení mám 3-měs výpovědní lhůtu,a ještě by mi strhli 3 tisíce za ukončení smlouvy. Takže jsem si řekla, že to prostě nechám doběhnout a vyberu si to potom. Já ty všeobecné podmínky našla na stránkách spořitelny, tak se podívej jak to tam máš ty.

  • petulinkaa1315.3.2012 12:41

    No ja kdyz rusila penzijni,které jsem uzavrela 2006 a rusila ho loni 2011 v zari,tak dva mesice byla vypovedni lhuta a pak maji tři mesice na vyplaceni penez,samozrejme nepospichali zejo,takze penize mi prisli 25tyho unora,takze si to vem od zari do unora jsem cekala na SVOJE penize - to by mi vzal čert vždycky,oni nespechaji a beda jak ty neco nezaplatis....mela jsem tam nasetrenych 15 000kc a vratili mi 12 000 a nejaky drobny,vzali si podporu a plus penale za zruseni,kazdopadne u stavebka nevim,ja ho budu rusit ted v cervnu,protoze mi konci po 6ti letech smlouva a penize mi vyplati kdy? samozrejme az v zariii :-/

  • donalabuznice19.10.2019 23:37

    My jsme před nedávnem založili dceři stavebko přes https://www.burinka.cz/stavebni-sporeni/ a jsme celkem spokojení. Myslím si, že pokud člověk chce dítěti naspořit do začátku nějaké peníze, není lepší cesty.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist