Starší chlap

Otázku položila: Anonymní uživatelka #111423 26.11.2013 19:41

Ahoj womenzonky, potřebuju se vypovídat i poradit. Zamilovala jsem se tak před necelým rokem do o hodně staršího muže (o 24 let starší, já 25). On je 3 roky rozvedený, žena odešla za jiným (byli spolu 8let; kvůli rozdílným zájmům, on chtěl přírodu ona město). Známe se teda rok, půl roku se scházíme "aktivně",tzn.jezdíme na výlety, já jedu na víkend za ním nebo on za mnou. Musím říct, že je to už rok a já ho mám radši a radši, což mě pěkně štve, protože už stokrát jsem to chtěla utnout. Důvody?Je o tolik starší, bydlí 300km ode mě, nedokážu si představit, jak by zaregaovala moje rodina,kdyby se tohle dozvěděla.
Nicméně on tyhle všechny důvody ví, pořád na mě čeká a říká, že počká, až si vše ujasním, co se týče zájmů, tak si skvěle rozumíme, baví nás stejné věci, pořád s touláme někde v přírodě, oba milujem skály a lezení po nich, on je na svůj věk velmi aktivní a jeho životní styl ani pohled na svět se nedá srovnat s pohledem jeho vrstevníků - vždycky říká, že "zastydl" někde ve třiceti :-D Což je teda pravda, ale už ví co chce, ví jak to v životě chodí a má to v hlavě srovnané, což mi imponuje, protože mám zkušenosti se stejně mladýma klukama a bylo to takové moc dětské.

Jsem hrozně zmatená, mám ho moc moc ráda, každý den si hodinu voláme, on se na mě vždycky šíleně těší, plánuje se mnou budoucnosti.
Já si ale nedokážu předtsavit, jak bych řekla našim, že mám o tolik staršího chlapa?!?! Asi by mě zabili a já nevím ještě co vše by mi na to řekli. Navíc pokud bych s ním chtěla být, tak bych se musela přestěhovat já za ním, protože má dům a práci vázanou na místo jeho bydliště.
Navíc se hrozně bojím toho, že teď je na tom fyzicky super, ale co třeba za 5,10let, kdy mně bude 35 a on kdo ví, třeba na tom budu naopak hůře já ... ale beru to podle "průměru"...:-(
Taky bych se hrozně bála, kdybychom spolu měli děti, že na ně a vše zůstanu pak sama, achjo co mám dělat.. na jednu stranu to chci ukončit, na druhou od něj nedokážu odejít, protože ho mám moc ráda a on se ke mně chová tak, jak snad ještě nikdy nikdo. Poraďte:-( Jak to skončit, vím že budu třeba litovat, možná je to ten můj pravý, kdo ví, ale já jsem z toho už unavená a hrozně mě to vše tíží.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • kamaradka ma doma chlapa starsiho o 30 let. Ona v nejlepsich letech (34) a doma ji sedi u telky duchodce se zdravotnim stavem odpovidajicim jeho veku. Myslis na to,co bude za 15,20,30 let?

  • Muj manzel je o 18 let starsi (mne je 30), mame temer dvouleteho chlapecka a snazime se o druhe dite. Ze zacatku jsem ten vek hodne resila, porad jsem nad tim premyslela, ale jak sly roky (jsme spolu uz skoro 9 let), tak uz nad tim vubec nepremyslim. Hodne jsem si rikavala, ze clovek nikdy nevi, co bude. I mlady chlap muze onemocnet, mit nehodu nebo muze zenskou opustit. Ja manzela miluju a je mi s nim dobre bez ohledu na vek...

  • Ahoj, já mám taktéž staršího partnera. O 15 let. Mě je 20, jemu 35. Jsme spolu 3 roky. On zase" zastydl" na 20letech, takže já teď začínám být rozumnější než on sám ;). Taktéž jsem řešila, jak to oznámit doma a co na to budou říkat..Nějprve to moc nevzali, nadokázali si to představit, ale postupně, když ho poznali osobně, tak zjistili, že jsme spolu šťastní a spokojení. Teď dokonce čekáme miminko a moji rodiče mi zrovna říkali, že jsou rádi, že otcem jejich vnoučete bude právě on.
    Jestli jsi rozhodnutá to zkončit, udělej to. Pokud se trápíš. Ale dle mého názoru jsi s ním šťastná( soudím podle toho co píšeš) a bojíš se hlavně té reakce rodičů a toho "co na to řeknou". Ale opravdu se rozhoduj podle sebe..

  • Agnes.S27.11.2013 7:15

    moje máma se narodila, když měl její otec přes padesát let, její matka o dvacet méně. Na tatínka má skvělé vzpomínky, měl všechny děti moc rád, ale choval se k nim jako dědeček. Všechno bylo na babičce, vydělávání, starost o 3 děti a jejich budoucnost. Moje máma přišla o otce na její věk docela brzy, ale její otec se dožil slušného věku.
    Nejsilnější vzpomínka mé mámy ale je, že se jako děti stydívaly chodit se svým otcem ven, záviděly ostatním, že mají mladé akční tatínky, oni měli postaršího pána. Když byla moje máma v páté třídě a učitelka si vyplňovala, kde pracují rodiče dětí, tak moje máma musela před celou třídou nahlásit, že má otce v důchodu, ve starobním důchodu. Tehdy to neunesla a utekla skrz to i ze školy, strašně se za to styděla.
    Oni starší pánové mladým holkám imponují, to zase jo, přece jen už vědí jak na ně, mají své bohaté zkušenosti, nějaké postavení. A je otázka, jestli to ty holky domyslí až do konce...

  • Máš před sebou životní rozhodnutí :-(
    Řeším něco podobného, akorát v tom zatím není láska - snad 8-.
    Jednou budeš litovat, ať se rozhodneš jakkoliv ...
    Každopádně s o tolik starším mužem bych já už dítě neplánovala, měla bych strach :-(

    Rodiče jsou to poslední co by Tě teď mělo trápit, oni s ním žít nebudou ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 625 odpovědí a 409 757 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist